!! A dost !! >> smažák u číňana
Čínské bistro je primárně odporný hnus
Mne připravilo o zub, iluze a pocit bezpečí
Jak už jsem tady někde poznamenal, je jednoznačná pravda, že číňané ve svých rádobyrestauracích umí připravit ten nejlepší smažák. Je to prostý fakt. Naučili se a umí. Bohužel ale neumí, či snad nechtějí rozeznat kvalitu alespoň slušné strouhanky. Nejen že ji kupují ve velkém v Makru a Kauflandu – kvalita obecně v řiti! Oni ji skladují a prostě používají. Přestože kdejaký blbec v této zemi ví (doufám), že produkt z tučného pečiva má tendenci žluknout a tím pádem docela výrazně smrdět, oni si s tím hlavu nedělají a vesele smaží. A kurví českou klasiku. Zkuste jim to vysvětlit!
Já nelozumět…
Taková je trapně smutná pravda o číňanech v této zemi. Chtějí vydělávat a kvalita je někde daleko na konci chvostu jakékoliv gastronomie. Naprostý opak vietnamců.
Nechci a nebudu se rozepisovat (pokud si nebudete přát) o dalších nešvarech asijských restaurací a bister. Toto je jednoduchý a jednoznačný fakt.
Snad jen: v Anglii jsem toto nezažil. Tam každý kdokoliv prostě umí anglicky, páč jinak by neměl šanci. Skončil by jako já…doma.
Jen k té posledni větě : ano, tam kdokolif umí anglicky, protože až tam zavře krám, domluví se anglicky i jinde ve světě… naučit se tento jazyk se vyplatí holt o něco víc než češtinu pro práci v ČR 😉
Tedy s vyjímkou Francie a žabožroutskejch kolonií, žabožrouti jsou pupek světa, anglicky své jídelní lístky psát nebudou a basta !
K první půli textu – chápu sle nesouhlasím. Jestliže chce někdo žít a podnikat v česku, ať česky mluví. Nic víc. Nic míň. Ošetřit by toto měl zákon výhoda nevýhoda. nevyplatí se mu? Ať táhne dál.