Barevná restovaná zeleninka s chilli, česnekem a bylinkami
Krásné sluníčkové dopoledne chce završit sluníčkově barevným obědem. Brambory, cibule, kapie, karotka, žampiony, petrželka, paprička, česnek, sůl, pepř…
Restovaná zeleninka – brambory opékáme na olivovém oleji poměrně zprudka asi 5 minut pod poklicí. Na dvě minutky přidáme kapii, karotku, žampiony a cibuli. Vmícháme na poslední minutu posekanou papričku, česnek a petrželku. Rozmarýna by se hodila, ale není. Průběžně solíme a pepříme.
Barevná restovaná zeleninka s chilli, česnekem a bylinkami
brambory 5 minut zprudka pod poklicí, poté další zeleninka…
po dvou minutách petrželka, paprička, česnek…
a servis – pro Petru čistá zeleninka…
pro mne se steakem, krkovice 3+3 minuty na pánvi a 10 minut v troubě na litině při 160°C…
Snadné a úsměvně barevné vaření. Nejlepší paprika jakou si umím představit je klasická bílá, nebo dlouhá a ohromně sladká odrůda parade. Jak jsem si všimnul, v obchodech jsou v naprosté většině dovezené z Maroka.
MDMP





