Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Bifteček se salátkem z pečené zeleniny

Biftek ze svíčkové a salátek z pečené zeleniny02Skvělý oběd s nádechem luxusu

Tomu jsem nemohl odolat. To je vám taková krása a dokonalost že si zaslouží vlastní odkaz. Ten salátek máte už tady. O mase jsem se zmínil zde. No a tentokrát už jen parádní spojení. Výborný salátek a beefsteak jako z reklamy na argentinké hovězí.

Opakováním k dokonalosti…

 

 

Salát

– 150g červená řepa
– 150g brambory
– 150g mrkev
– 2PL jarní cibulka
– 1PL petrželka
– 2PL vývar
– 1-2čl olivový olej
– 1-2čl jablečný ocet
– sůl a pepř

 

 

>> Řepu, brambor a mrkev ve slupce omyjeme, potřeme olivovým olejem a posypeme solí. Zabalíme do papilotky z alobalu. Pečeme při 180°C 50 minut a pak necháme 10 minut ve vypnuté troubě “dojít”.

 

>> Do mísy si připravíme olej s octem, solí a pepřem. Vývar do misky a mikrovlnky. Zvlášť ještě pokrájenou cibulku a petrželku. Pečenou zeleninu vyjmeme z trouby a necháme ještě dalších 10 minut odpočívat. Pak rozbalíme a ihned horkou loupeme. Pokrájíme na kostičky (já tradičně protáhnul strunkou) rovnou do kořeněného octa s olejem a zalijeme právě ohřátým vývarem. Rychle promícháme, přidáme cibulku i petrželku a za několik minut můžeme podávat. Jen co si všechny kousky nasají svůj díl marinády.

 

 

Biftek

– 130g svíčková
– máslo
– česnek
– olivový olej
– citronový pepř
– demi glace
– sůl a pepř

 

 

>> Nejdříve maso a máslo – bifteček jsem pouze zlehýnka potřel oliváčem a nechal v lednici odpočívat čtyři hodiny ne úplně uzavřený. Ať si dejchá. Máslo, měkké jsem vyšlehal do pěny s utřeným stroužkem česneku a lžičkou citronového pepře. Zabalil zpět do fólie z másla a vytvořil váleřek. Ten putoval na dvě hodiny do mrazáku a pak do lednice.

 

>> Maso jsem vyndal z lednice hodinu před použitím a nechal temperovat. Pak na grilovací pánvi ten 3 centimetry vysoký kousek nechal opéci tři minuty z každé strany na středním plameni. A šoupnul do trouby na 90°C / 10 minut s plátkem česnekového másla na povrchu.

 

tak si to vychutnejte alespoň pohledem

Biftek ze svíčkové a salátek z pečené zeleniny05

 

nebo dvěma

Biftek ze svíčkové a salátek z pečené zeleniny

 

 

Tohleto je totiž sen milovníka steaků. Viďte Ester, Jirko…

A aby toho nebylo málo, příště ještě sendvič z americké pařené žemličky a roastbeefu a karamelizované cibulky a rukoly a hořčicové majonézy. Tak, a máte to 😀

PS: ještě pro pousmání. Ten sendvič tedy vlastně jeho vzhled si předem kreslím.

 

 

MDMP

Sdílejte...

2 Responses to “Bifteček se salátkem z pečené zeleniny”

Komentáře