Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archiv
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Brambor pečený v mikrovlnce

OLY70022-02Hele tak tohle musím. Neuvěřitelné a dokonalé. Teď jen oprostit se od vědomí a faktu, že vaření v mikrovlnce není pro kondici potravin právě ideál. Jenže výsledek tuhle informaci celkem snadno převáží. Alespoň u nás, takříkajíc průměrných…

 

 

 

 

Takže jak

Návod níže ve videu je jasný a navíc tak primitivní, že není co více popisovat. Takže spíše jen postřehy.

 

OLY60014-02

 

1/ Omytou a ještě mokrou bramboru, varný typ A, nebo B, v dlaních omatláme olivovým olejem. Tohle je ta otravná část, protože prostě mastné ruce.

2/ Já to nepřeháněl s propichováním. Jen jednou na každé straně vidličkou s dlouhými hroty. Na talířku solíme a pepříme.

3/ Pakliže máte běžnou mikrovlnku, má výkon 700-750 wattů. Pak tedy naplno, 3 minuty, otočit a 3 minuty. Toto platí pro kousek asi 150-200 gramů.

4/ Nakonec vyndáme a necháme minutu odstát a dojít. Klidně přikrytou. Já pak nakrojil a do řezu přidal po kousíčcích studené máslo.

 

OLY60018-02

 

No co vám budu povídat. Celé to začalo v sedm ráno, v posteli, když jsem sáhnul po notebooku, abych se jen podíval na maily a podobně. Ve čtvrt na osm už jsem připravoval bramboru k snídani a pak jen zíral. Takže brzy poté…

 

koláž brambor steak

 

A pro jistotu odkaz na video od Koko. Postup a hlavně konec s opečením jsou dobrá inspirace.

 

MDMP

 

Sdílejte...

Komentáře