Brambor pečený v mikrovlnce
Hele tak tohle musím. Neuvěřitelné a dokonalé. Teď jen oprostit se od vědomí a faktu, že vaření v mikrovlnce není pro kondici potravin právě ideál. Jenže výsledek tuhle informaci celkem snadno převáží. Alespoň u nás, takříkajíc průměrných…
Takže jak
Návod níže ve videu je jasný a navíc tak primitivní, že není co více popisovat. Takže spíše jen postřehy.
1/ Omytou a ještě mokrou bramboru, varný typ A, nebo B, v dlaních omatláme olivovým olejem. Tohle je ta otravná část, protože prostě mastné ruce.
2/ Já to nepřeháněl s propichováním. Jen jednou na každé straně vidličkou s dlouhými hroty. Na talířku solíme a pepříme.
3/ Pakliže máte běžnou mikrovlnku, má výkon 700-750 wattů. Pak tedy naplno, 3 minuty, otočit a 3 minuty. Toto platí pro kousek asi 150-200 gramů.
4/ Nakonec vyndáme a necháme minutu odstát a dojít. Klidně přikrytou. Já pak nakrojil a do řezu přidal po kousíčcích studené máslo.
No co vám budu povídat. Celé to začalo v sedm ráno, v posteli, když jsem sáhnul po notebooku, abych se jen podíval na maily a podobně. Ve čtvrt na osm už jsem připravoval bramboru k snídani a pak jen zíral. Takže brzy poté…
A pro jistotu odkaz na video od Koko. Postup a hlavně konec s opečením jsou dobrá inspirace.
MDMP