Bramboračka s hříbky, karotkou a pórkem
Mám hříbkový týden a může za to kamarádka. Přála si k obědu kuřátko na hříbkách a s rejží. Bude. Ale předtím cvičně jedna bramboračka a následně po ní také variace na houbového kubu. Tak do toho prosím. Jde o dvacetiminutovku.
Z čeho a jak
– 160g brambory
– 160g dušené hříbky
– 80g cibule
– 80g mrkev
– 40g pórek
– 2PL mouka hladká
– 2PL smetana
– 1PL olej
– 1PL máslo
– 1ks stroužek česneku
– 1l vývar /voda/
– sůl, pepř, kmín, majoránka
>> Na oleji s máslem dorůžova orestujeme pokrájenou cibuli a zasypeme moukou. Připravíme zlatavou jíšku, ochutíme špetkou kmínu a zalijeme studeným vývarem nebo jen vodou. Tady to moc nevadí. Za průběžného míchání přivedeme k varu a přidáme orestované hříbky, brambory a mrkev. Po pěti minutách také pórek a za dalších pět máme hotovo.
>> Ochutíme těsně před odstavením z plotny utřeným česnekem, solí, pepřem a špetkou majoránky. Zjemníme smetanou – já tentokráte kysanou. Jako vždy platí že pořádná hrst pažitky a petrželky jen prospěje výsledku.
zelenina a hříbky
polévka
tak to zkuste…
MDMP
Nádhera, báseň….!!!!!
😀 díky…