Bramborák, maso a tvarůžky? Každopádně!
Má nikdy neutuchající chuť na bramboráky byla tentokrát ještě zvýšena představou vyletněné verze s cukinou a hospodské klasiky, tedy s pikantní masovou směsí. Pochybuji, že se mi kdy podaří připravit tento pokrm dvakrát stejně, vzhledem k vaření stylem „co dům dal“. Jsem si jist, že ho neuvaří dva lidé stejně. A to je dobře. Vždy je možné těšit se na něco nového.
Bramborák s cuketou – 3ks
– 350g brambory
– 150g cuketa
– 1ks stroužek česneku
– 1ks vejce
– 1-2PL hladká mouka
– Sůl, pepř, kmín, majoránka
>> Struktura bramboráku to je věc osobního názoru.
>> Já nastrouhám brambory na hrubém struhadle a třetinu pak rozmixuji v robotu. Cukinu nastrouhám stejně a vše promíchám s ostatními surovinami. Nechám 5-10 minut odstát.
>> Smažení je opět individuální záležitost – já každou stranu na lžíci slunečnicového oleje.
Masová směs
>> Základní pravidlo zní: „použijte co máte, na co máte chuť“.
>> Například já tentokrát: 100g upečené vepřové plece i se šťávou, jedna střední cibule, stroužek česneku. Vše jsem pokrájené prohřál na lžičce olivového oleje, přidal lžíci kečupu, zelenou cibulku, sůl, pepř a chilli omáčku. Hotovo!
>> Možnosti jsou vpravdě neomezené. Záleží jen na fantazii. Místo tvarůžek jsem použil Romadur.