Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Bramborák, maso a tvarůžky? Každopádně!

Bramborák, maso a tvarůžky01 Má nikdy neutuchající chuť na bramboráky byla tentokrát ještě zvýšena představou vyletněné verze s cukinou a hospodské klasiky, tedy s pikantní masovou směsí. Pochybuji, že se mi kdy podaří připravit tento pokrm dvakrát stejně, vzhledem k vaření stylem „co dům dal“. Jsem si jist, že ho neuvaří dva lidé stejně. A to je dobře. Vždy je možné těšit se na něco nového.

 

 

 

Bramborák s cuketou – 3ks

– 350g brambory

– 150g cuketa

– 1ks stroužek česneku

– 1ks vejce

– 1-2PL hladká mouka

– Sůl, pepř, kmín, majoránka

 

>> Struktura bramboráku to je věc osobního názoru.

>> Já nastrouhám brambory na hrubém struhadle a třetinu pak rozmixuji v robotu. Cukinu nastrouhám stejně a vše promíchám s ostatními surovinami. Nechám 5-10 minut odstát.

>> Smažení je opět individuální záležitost – já každou stranu na lžíci slunečnicového oleje.

struhadlo

 

Masová směs

>> Základní pravidlo zní: „použijte co máte, na co máte chuť“.

>> Například já tentokrát: 100g upečené vepřové plece i se šťávou, jedna střední cibule, stroužek česneku. Vše jsem pokrájené prohřál na lžičce olivového oleje, přidal lžíci kečupu, zelenou cibulku, sůl, pepř a chilli omáčku. Hotovo!

>> Možnosti jsou vpravdě neomezené. Záleží jen na fantazii. Místo tvarůžek jsem použil Romadur.

Bramborák, maso a tvarůžky02

Sdílejte...

Komentáře