Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Bramborový krém s hříbky

brambory

Klasická, rychle připravená, chuťově velmi výrazná polévka. Prostě dobrota…

 

 

 

 

 

Na 2 litry potřebujeme

– 1ks menší cibule

– 1ks stroužek česneku

– 5ks střední brambor

– 3PL tuk /já tentokrát použil husí sádlo/

– 1,5l vývar

– 2PL smetana sladká

– 1-2PL mouka hladká

– Houby dle chuti a možností

– Sůl, pepř, kmín, majoránka, libeček

 

>> Na části tuku orestujeme do růžova nadrobno pokrájenou cibuli a zelejeme vývarem. Přidáme překrájené brambory, větvičku libečku, sůl, kmín a utřený česnek. Vaříme 15-20 minut doměka.

>> Vše rozmixujeme tyčovým mixerem a přidáme jíšku z mouky a zbylého tuku. Provaříme a přepasírujeme. Opět přivedeme k varu, přidáme zvlášť podušené houby a ještě 5 minut pomalu vaříme. Zjemníme smetanou a dochutíme špetkou pepře a majoránky.

Kdo nerad houby, může například vylepšit nahrubo nastrouhanou mrkví na másle podušenou, nebo hráškem, brokolicí…

Bramborový krém s hříbky

Sdílejte...

Komentáře