Briošky na hamburgery a sendviče – letos jen jednou a kompletně
Páč narychlo a bez toho krásného grilovacího balastu. Je to vlastně jen soubor několika fotografií na dané téma. A jen dík přípravě chleba. Ano, jde mi o těsto a jeho možnosti. Tentokráte srovnání s už mnohokrát vyzkoušeným, velmi osvědčeným z nějž připravuji briošky na hamburgery a sendviče.
Protože se mi nedaří stejně jako mnohým jiným příprava a pečení chleba tak jak bych si představoval, tedy s krásnou bublinkovou, či chcete-li nadýchanou střídkou, vyzkoušel jsem si malé opáčko. A stejně jako opět spousta z vás zjistil, že od chleba k buchtám je prostě velký skok. Vlastně naopak. A mám se nadále co učit. Protože tyhlety žemličky nejsou nic jiného než buchty na slano. A jsou krásné a nadýchané a chutné a… Narozdíl od chleba! Tedy toho mého 🙁
Briošky na hamburgery a sendviče – mně z toho snad trefí…
Tak tady je máte. Bez postupu, protože ten je tady už několikrát, jen v obrázcích s krátkými popisky. Ono ani není moc co psát, protože grilování letos odpadlo úplně a já si dal do hamburgeru maximálně maso doma na pánvi připravěné. Ach jo!
No ale pro jistotu odkaz:
briošky na hamburgery a sendviče
kvásek z droždí…
těsto…
těsto vykynuté a na žemličky připravené…
žemličky připravené na kynutí…
kynuté a připravené k pečení…
skvělé žemličky jsou hotové…
takže si připravíme oblohu do hamburgeru…
a také maso – u mne téměř vždy krásný pupík…
pomeleme a minimálně vychutíme – sůl, pepř, maličko strouhanky pro jistotu (1PL/500g)…
dvacet minut odpočinku a tvarujeme…
doplňky pro chuť: majonéza, kečup, hořčice – vše domácí…
zeleninka pro chuť: nepěstuju, takže domácí jen sterilované okurky v nálevu paní Gity…
a kompletace – cheeseburger jako vyšitý…
cheeseburgery v plné palbě…
nebo jeden tak akorát do papule…
nebo sendvič s opékanými játry – taky možnost…
Tož zkůšajte chcete-li, váš
MDMP





