Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Bůček na gril marinovaný v rybí omáčce a česneku

marinovaný bůček na grilu02Toto je krásná ukázka geniality asijské kuchyně a surovin v ní používaných. Konkrétně rybí omáčky. Její výroba není nic příjemného a i hotová je pro nos evropana dost děsivá. Jako ochucovadlo ovšem úžasná.

O nic nejde

Prostě si jen připravíme lehce naklepané plátky bůčku. Ty, opepřené potřeme směsí rybí omáčky a česnekovo papričkového oleje v poměru 1:1. Můžeme přidat i lžíci citronové šťávy a lžičku hnědého cukru, nebo medu. Necháme pak v lednici odpočívat 24 hodin.

 

plátky bůčku připravené a naklepané

bůček na gril

 

a naložené

bůček na gril v marinádě

 

 

>> Venku na grilu jsou opravdu báječné. Doma si je připravuji tak, že rozpálím v troubě horní grl na 220C a deset centimetrů pod něj dám rozehřát litinovou pánev. Na tu pak vyskládám plátky masa a peču přibližně 6-8 minut z každé strany.

 

a podáváme

 

jen tak s nějakou zeleninkou

marinovaný bůček na grilu01

 

nebo s parádní přílohou

Marinovaný bůček a gratinované brambory

 

 

Vietnamci od nichž jsem toto okopíroval by samozřejmě podávali jako bún chả = pokrm skládající se z grilovaných plátků vepřového bůčku (případně krkovice), vepřových mini "karbanátků", nudlí bún a sladkokyselé zálivky. Zdroj Já to v jejich stylu moc nemusím. Maso je sice úchvatné, ale s nudlema mi opravdu nejede.

 

 

MDMP

Sdílejte...

One Response to “Bůček na gril marinovaný v rybí omáčce a česneku”

  • Hannah12 says:

    Ach ….to vypadá tak značně jedle. Já snad tu smradlavou rybí omáčku vezmu na milost. Sem si ji kdysi v jakémsi pomatení smyslů koupila, čuchla k ní, ihned mě navalilo a od té doby se flaška nesměle krčí v lednici. 🙂
    No, člověk se pořád učí. 🙂

Komentáře