Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Buřtguláš

špekáčky Rychlovka za 30 minut a pár kaček

To by mne vážně zajímalo, koho tohle napadlo jako prvního. Buřtguláš se pravděpodobně nikdy nestane vyslancem české kuchyně ve světě parádní gastronomie. Přesto asi neznám čecha, který by ho neměl rád. Naopak, sposta lidí ho prostě miluje. Já tedy každopádně. Taková jednoduchá blbost. Ale za kaviár či olivy bych neměnil.

 

– 400g brambor
– 1ks střední cibule
– 2str česneku
– 300g párku, klobásy, uzeného
– 3-5PL hladké mouky
– Sádlo nebo olej
– Sůl, pepř, mletá paprika, kmín, majoránka, feferonka

 

Cibuli nadrobno orestuju na sádle do růžova a přisypu papriku, kmín. Zaleju horkou vodou a přidám brambory na kostky, sůl a pepř, posekanou feferonku.

Brambory jsou za několik minut. Přidám mouku rozmíchanou ve vodě a nechám provařit. K tomu přidám pokrájenou klobásu či párek, ideálně více druhů i s kouskem uzeného. Ochutím majoránkou a čímkoliv podle chuti. Nakonec po odstavení z plamene přidám česnek. Opravdu snadné.

A pozor, houby povýší tuhle ňamku na třetí.

Buřt guláš

Sdílejte...

Komentáře