Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Český česnek a česneková pasta

český česnek_postcard A rovnou říkám: česnekovou pastu normálně a běžně nedělám. Není nad čerstvý stroužek. Ideálně buďto rozpláclý plochou nože a posekaný, nebo utřený. Na to už delší dobu používám toto krásné udělátko od Tescomy. Jenže…

 

 

 

 

 

Když se mi do rukou dostane mladý česnek s ještě zelenými výhonky neodolám. Tu česnekovou pastu si připravím.

 

>> Výhonky sloupnu z tuhé horní usychající vrstvy a umelu na nejjemnějším mlýnku. Promíchám se solí a olivovým olejem a ještě ve skleničce dalším zakápnu. Podobně lze připravit pesto v moždíři. Na přímé dochucení to moc není. Ovšem při vaření guláše do základu, nebo nakládání masa právě tak akorát. Nevyhazujte dobré věci. Lze je skvěle využít.

 

 

A kdyby někoho napadalo protestovat názory typu: zelené výhonky jsou špatné na trávení, dokonce snad jedovaté, nebo že z nich má větry…

Já tvrdím: nejsou moc dobré na přímé použití, ale při vaření a tím pádem dostatečném tepelném zpracování jen dodají chuť a neublíží ani nemluvněti…

česneková pasta01

 

 

Když tak tohleto sepisuji, uvědomuji si jednu důležitou věc

Dobře že přemýšlím a vařím sám za sebe. Kdybych poctivě četl kuchařské knihy a www stránky, nenapíši sem za ty skoro už dva roky ani slovo. Vše podstatné totiž bylo dávno napsáno a popsáno. A tak děkuji všem kdo mi do stránek nahlédnou a dokonce napíší. Snad to nedělám zbytečně.

Sdílejte...

Komentáře