Chicken Strips & Onion Rings & Potato Chips…
…kuřecí nudličky a cibulové prstýnky a pečená bramborová kolečka. To vše podávané s jogurtovou salsou.
Česky je to hezky. Nemyslíte? Vyberte si dle svého gusta. V kalendáři je to jen několik dnů. Nedávno jsem popsal dle mého názoru téměř dokonalou přípravu Fish & Chips. Na těchto stránkách je to ale už o jednu zpět. A tady máte zmíněné kuřecí připravené stejně. K němu navíc cibuli a brambůrky jsou tentokrát pečené. Taková malá spíše Amerika. Páč v USA je to řekněme více používané a přijatelné. Tedy hlavně to kuře a cibule. Co se brambor týče nevím nevím. Mají je tam rádi. Ale zda takto?
Kuřecí nudličky, cibulové prstýnky a bramborové plátky
>> Těstíčko si připravíme stejně jako posledně tady.
>> Kuřecí prsíčka bez jakékoliv úpravy pouze překrájíme na proužky. Šikmo podél. Vychutíme solí, pepřem a sušeným česnekem a hodinku necháme odpočinout v lednici pěkně zmáčknuté k sobě. Ničemu neublíží ba právě naopak paprikové či feferonkové floky.
Nic se toho solení nebojte. Vodu nepustí jen se stanou jaksi lepivější na povrchu a lépe udrží těstíčko. Mám vyzkoušeno že i po 24. hodinách jsou OK a super vychucené dík odležení.
>> Cibulové kroužky taktéž osolíme asi 15 minut před úpravou smažením a necháme jen na talíři vyplakat. Těsně před obalením dobře osušíme ubrouskem.
Syrová cibule obsahuje opravdu hodně vody a ta je příčinou toho tradičně známého odpadávání těstíčka i trojobalu. Opravdu nesmyslné je jakékoliv spařování horkou vodou a podobné blbiny. Stejně tak i obalování v mouce. Snad jen škrob či mouka rýžová mají jakýsi smysl. Ale je to zbytečné.
>> Brambory pokrájené na asi 8 milimetrů silné plátky dobře opláchneme a osušíme v utěrce. Já je položím na litinovou pánev předem rozehřátou v troubě na 220C. Vložím zpět a peču dokud nezačnou zlátnout.
Pánev už rozehřátou postříkám olivovým olejem z rozprašovače (kuchyňského samozřejmě) a stejně tak i brambory na povrchu.
>> V tuto chvíli mám další pánev s horkým olejem připravenou a minutku potom co se mi podaří úspěšně otočit všechna bramborová kolečka začnu sázet do horkého oleje v těstíčku obalenou cibuli a maso.
Finta. Klidně to udělejte jako s hranolky. Totiž usmažte jen dvě, respektive tři minutky v opravdu horkém oleji, odložte na ubrousek a znovu ještě jednou. Výsledkem je opravdu veliká křupavost a právě tak akorát hotové maso i cibule.
No a máme hotovo, nafoceno…
vychucená kuřecí prsíčka
bramborové pláty za syrova
a pěkně vypečené
vše pěkně pohromadě v těstíčku usmažené
Vše je křupavé a v chuti nemálo výrazné. Takže zbývá výtka, stížnost, přiznání. Ať dělám co dělám toto není Fish & Chips. Brambůrky takto upravené miluju ale kuře raděj v českém trojobalu. No a hlavně na fotce chybí ta salsa. Nechtělo se mi do obchodu pro rajčata a okurku.
Salsa – najemno pokrájená cibule, okurka, paprika a rajčata vychucená solí, pepřem, špetkou cukru, octem dle vlastní chuti a zjemněná jogurtem. Nezapoměňte na koriandr a petrželku.
Tak asi tak, váš MDMP