Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Chobotničky na víně s Chitarini a Pecorino Romano

Chobotničky na víně a rajčatech s Chitarini a Pecorino Romano01Když jsem si posledně očistil osm kalamár zůstala samozřejmě k použití chapadýlka. Protože ale tyhle věci moc nemusím, nepokoušel jsem se zjišťovat kdovíjaké záludnosti jejich přípravy a využil postup osvědčený pro například krevetky. A protože to bylo zamilované jídlo Laděnky i její dcery, myslím že v tomto dalším provedení zachutná i vám. Těm kteří mají mořské potvory rádi. Já to tedy nejsem a podle toho dopadlo i toto jídlo. Snědl jsem polovinu a i tu s velkým sebezapřením.

 

Postup přípravy je dosti snadný. Ovšem s čištěním kalamár je to už horší. Můžete vycházet z odkazu který jsem uvedl už tady.

 

>> Na lžičce olivového oleje s oříškem másla pomalu opékáme chapadýlka kalamár asi dvě minutky. Přidáme jen lehce zpěnit malý stroužek posekaného česneku, po lžíci koleček pórku a plátků řapíku společně s větvičkou rozmarýnu nebo tymiánu. Zastříkneme suchým bílým vínem a necháme zapěnit. Přidáme tři lžíce krájených loupaných rajčat z plechovky a ještě dvě minutky necháme bublat. Odstraníme bylinku.

>> Z už vařících se těstovim přilijeme lžíci nebo dvě vody a chvíli na to zcezené chitarini. Já samozřejmě ty od pana Blažka.

>> Prohřejeme, dobře promícháme a servírujeme zasněžené sýrem. Já tentokráte použil jemně strouhaný Pecorino Romano. Je velmi výrazný takže pozor. Kdo nerad klasický Parmigiano Reggiano měl by vědět že tento je ještě výraznější. Pak bych doporučil parádně smetanový Gran Moravia z české produkce který je jak známo stejně italský jako ty dva předchozí dík firmě sídlící na moravě.

 

jídlo je to na pohled krásné a pro milovníky potvor a italské kuchyně jistě přitažlivé

Chobotničky na víně a rajčatech s Chitarini a Pecorino Romano

 

A ještě finta pro ty kdož neradi kyselost rajčat: neřešte to cukrem, ale raději lžicí nastrouhané karotky.

 

 

 

MDMP

Sdílejte...

6 komentářů to “Chobotničky na víně s Chitarini a Pecorino Romano”

  • Petra C. says:

    Spíš tohle jídlo vařit nebudu, protože se neodhodlám ke koupi a čištění potvorek. Ale že bych si ho s chutí dala, to ano 😉

    • Moje Dobroty says:

      Tak tomu celkem rozumím. Já je koupil a dělal naposled.

      • l0l says:

        tak ono chobotnickam vubec nevadi zamrazeni, ba prave naopak, proto bych zvolil spise jiz ocistene mrazene potvory protoze to cisteni je opravdu peklo (pro nas co to delame 2x do roka a ne denne)

        • Moje Dobroty says:

          Přesně tak a proti mraženým v podstatě nic nemám, pokud už mám vybráno. Ono totiž často prodávají dost děsnou kvalitu…
          Každopádně je to jedno – po tomto pokusu vím, že už je nejím. Nikdy.

          • l0l says:

            to je skoda nejist chobotnice, pokud bych vam mohl doporucit a presvedcit vas, tak naprosto vynikajici (chapu je to subjektivni) jsou nakladane chobotnicky isla del mare http://goo.gl/Tc0MA2
            kdyz takhle vecer deti spi, manzelka si nekde po byte neco kuti a ja se muzu vyvratit v klidu do kresla, tak si vezmu tuto sklenicku chobotnicek, k tomu si otevru nakladnane berani rohy s krenem a straslive si pochutnam. jsou to vzacne chvilky, ale v garantuji vam, ze v ten moment mozek nestiha vnimat nic kolem krom vjemu z chutovych poharku a i to jej vytizi na maximum :)))

  • Moje Dobroty says:

    Zdravím a přiznávám – už ta kombinace mi připadá legrační.
    Nicméně: já opravdu nemám rád chobotnice v jakémkoliv provedení. Ty v oleji jsou sice přijatelnější ale stále mimo můj vkus. Každopádně přeji velmi dobrou chuť a spoustu mimořádných zážitků s koštováním i následnými mozkovými vjemy…

    zdravím, Pavel…

Leave a Reply for Petra C.