Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Chowder – americko anglická rybí polévka

chowder04 Chowder [čti čaudə] – původně je asi z Anglie, nebo Irska. Dnes je obzvláště známá v USA a to v rozsahu takovém, jako u nás bramboračka. Taky existuje nespočet variant a surovin, kdy základem je máslo, smetana a kopr. Já vycházel z obsahu lednice.

 

 

 

 

 

4 porce

– 1l rybí vývar

– 1PL máslo

– 1PL olej olivový

– 1ks cibule

– 1ks brambor

– 1ks stroužek česneku

– 1PL kopr jemně sekaný

– 2dl mléko

– 1dl smetana dle chuti

– 3PL jíška

– 200g ryba

– zelenina dle možností a chuti

– sůl a pepř

>> Na oleji s máslem orestujeme drobně pokrájenou cibuli, česnek a brambor na kostky. Zalijeme horkým vývarem (může být i kuřecí) a vaříme pomalu pět minut.

>> Dolijeme mléko a zahustíme jíškou. Přidáme další zeleninu podle chuti (klidně směs z mrazáku). Dále vaříme 15-20 minut.

>> Na posledních pět minut přidáme kousky rybího masa předem nasolené. Volba je podle možností. Já měl filé z tresky a kapra. Ochutíme smetanou a koprem, nakonec přidáme kostičky dokřupava opečené slaniny.

 

 

Jak už popsáno níže, je tisíc a jedna možnost přípravy této dobrůtky. Je to jen o fantazii a obsahu lednice. Každopádně od výšepopsané verze nečekejte nic exotického. Naopak. Je to typicky česká chuť. Ovšem ty z mořských potvůrek a mušlí například, to už je jiná.

chowder03

Inspirace

kluci v akci

irský chowder

zeleninový chowder

anglický chowder

Sdílejte...

One Response to “Chowder – americko anglická rybí polévka”

Komentáře