Cibulové kroužky smažené v těstíčku
Nedávno tady a dnes už jen pro doplnění. Příprava je velice snadná a já za sebe doplním jen dvě věci. Těstíčko může být sebelepší, mně však nejvíce chutná na cibuli tradiční český trojobal. Prostě strouhanka nakonec. No a co se týče zeleniny obecně, lze podobně připravit takřka cokoliv. Většinou platí jen dvě pravidla. Opravdu malé kousky, a pro změknutí předem postačí právě jen ta sůl.
Svého času jsme se s kamarádem občas potkávali u večeře v čínské restauraci v Praze – Záběhlicích. Když jsme se pak zdrželi i na pivo, které tady čepovali překvapivě dost dobré, jako staří známí, štamgasti, dostávali jsme jako pozornost podniku takto smaženou zeleninku. Talíř zdarma, mísu za dvacku. Dokázali jsme tu křupavou hromadu pomalu likvidovat hodinu do posledního miniaturního kousku.
Cibulové kroužky smažené v těstíčku
Cibulové kroužky – spousta soli a necháme je vyplakat asi 20 minut. Pak osušíme v ubrouscích…
Vyplakaná cibule – šoupneme do krabice s ochucenou moukou, uzavřeme a protřeseme…
První fáze – hotovo. Krásně obalená a tím pádem ochucená cibule. Lze to samozřejmě i naopak.
Těstíčko – u mne tentokráte voda, mouka, sůl a česnekový prášek. Poměr vychází podle kvality mouky na 1,5 dl vody a 5-6 lžic mouky. pěkně vychovatých…
Usmaženo – kousky vkládáme do vyšší vrstvy dost horkého oleje na minutu z každé strany. Poté osušíme v papírových utěrkách…
Zásadní rada – stejně jako pro španělká tapas, nebo japonské tempury platí: čím ledovější voda na začátku, tím křupavější krusta nakonec.
Zajímavé – dík pečení kváskového chleba jsem si uvědomil a vyzkoušel zajímavost. Když to těstíčko připravíme předem, s lžičkou kvásku, do lednice na 12 hodin, je to úplně jiná liga.
Hotovo. Nedávno mne kolegyně překvapila poznámkou, že jako smažené cibulové kroužky si představí jedině cibuli do zlatava usmaženou v tuku, čistou a jako doplněk hotových jídel. To je škoda. Takto je totiž jiná a moc zajímavá.
Takže pro Kačku od MDMP…






Ta kolegyně, to sem určitě nebyla já 🙂 Já je dělala obalovaný. Ale ochucená mouka mě předtim nenapadla. Určitě tenhle recept zkusim, dostala sem chuť 😉
Celé je to o tobě a pro tebe Káťo. Nechej si chutnat 😀