Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Cibulové kroužky smažené v těstíčku

07-cibulové kroužky smažené v těstíčkuNedávno tady a dnes už jen pro doplnění. Příprava je velice snadná a já za sebe doplním jen dvě věci. Těstíčko může být sebelepší, mně však nejvíce chutná na cibuli tradiční český trojobal. Prostě strouhanka nakonec. No a co se týče zeleniny obecně, lze podobně připravit takřka cokoliv. Většinou platí jen dvě pravidla. Opravdu malé kousky, a pro změknutí předem postačí právě jen ta sůl.

Svého času jsme se s kamarádem občas potkávali u večeře v čínské restauraci v Praze – Záběhlicích. Když jsme se pak zdrželi i na pivo, které tady čepovali překvapivě dost dobré, jako staří známí, štamgasti, dostávali jsme jako pozornost podniku takto smaženou zeleninku. Talíř zdarma, mísu za dvacku. Dokázali jsme tu křupavou hromadu pomalu likvidovat hodinu do posledního miniaturního kousku.

 

Cibulové kroužky smažené v těstíčku

Cibulové kroužky – spousta soli a necháme je vyplakat asi 20 minut. Pak osušíme v ubrouscích…

01-cubule solená

 

Vyplakaná cibule – šoupneme do krabice s ochucenou moukou, uzavřeme a protřeseme…

02-cibule v mouce

 

První fáze – hotovo. Krásně obalená a tím pádem ochucená cibule. Lze to samozřejmě i naopak.

03-v mouce obalené

 

Těstíčko – u mne tentokráte voda, mouka, sůl a česnekový prášek. Poměr vychází podle kvality mouky na 1,5 dl vody a 5-6 lžic mouky. pěkně vychovatých…

04-do těstíčka nasypaná

 

Usmaženo – kousky vkládáme do vyšší vrstvy dost horkého oleje na minutu z každé strany. Poté osušíme v papírových utěrkách…

06-cibulové kroužky smažené v těstíčku

 

Zásadní rada – stejně jako pro španělká tapas, nebo japonské tempury platí: čím ledovější voda na začátku, tím křupavější krusta nakonec.

 

Zajímavé – dík pečení kváskového chleba jsem si uvědomil a vyzkoušel zajímavost. Když to těstíčko připravíme předem, s lžičkou kvásku, do lednice na 12 hodin, je to úplně jiná liga.

 

Hotovo. Nedávno mne kolegyně překvapila poznámkou, že jako smažené cibulové kroužky si představí jedině cibuli do zlatava usmaženou v tuku, čistou a jako doplněk hotových jídel. To je škoda. Takto je totiž jiná a moc zajímavá.

 

Takže pro Kačku od MDMP…


Sdílejte...
Shrnutí
recipe image
Název
Cibulové kroužky smažené v těstíčku
Datum vystavení
Hodnocení
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

2 Responses to “Cibulové kroužky smažené v těstíčku”

Komentáře