Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Curry Chicken Patak´s Balti

17Poslední dobou sleduji stále stoupající kvalitu výtvorů foodblogerů. Co se curry týká, pak Nuselská kuchta a její asijská kuchyně budiž nám vzorem. A Kamu, jejíž invence ve všem co podniká, a hlavně v nové super kuchařce, to je kapitola sama pro sebe. Já jedu opačným směrem. Jako kvalita jo. To každopádně. Ale “vocaď pocaď”. No a za kvaitu narychlo považuji už několikrát tady zmíněné hotové omáčky Patak´s. Zajímavější než jejich letitá existence, je dnes fakt, že v českých prodejnách Iceland to prodávají za třetinu mně běžně známé ceny. Takže ta následující například, mne vyšla na 39 kaček. A protože já nerad tu velmi výraznou originální chuť, vystačí mi tak asi na šest porcí jídla. Tohle napoprvé byly tři.

 

Co dál? Britové jsou, jak známo ti, kteří kari v celém světě proslavili. Takže se dá očekávat, že jejich produkce v oblasti výroby polotovarů bude opravdová kvalita. Nemohu to, se svým přístupem k tomu druhu jídla, úplně posoudit. Když jsem si poprvé a podruhé v UK dal kari, málem to se mnou švihlo. A potřetí taky. Postupně jsem ochutnal hotové jídlo v bistru, hovězí v kari z konzervy a kari Pakoru. Všechno to bylo strašně chuťově výrazné, ostré a pro mne nepoživatelné. Odtud ten odstup. Ale…

 

Kuřecí kari Balti Patak´s

Tahle omáčka je příjemně sladkokyselá. A jen přiměřeně kořeněná. I když označení mild, dvě papričky, je pouze příjemně pálivá a přijatelná klidně pro děti. No a výsledná úprava? Dost jsem si oblíbil zeleninu pečenou pod masem, dík nedávné ochutnávce turecké kuchyně. Takže jednoduchost sama.

 

Patak's Original Spicy Tomato Balti 400g

 

Jak na to

1/ Kuřecí porce, pouze solené, dáme péct do trouby rozehřáté na 190°C / 30 minut pod poklicí.

2/ Smícháme pokrájenou zeleninu (po 200. gramech brambor, cibule, žampiónů) s omáčkou. 5PL.

3/ Nandáme do pekáče pod kuře a další půlhodinu pečeme pod poklicí s deckou vody.

4/ Já pak kuře dopekl ještě deset minut dočervena a zeleninu v litině nechal odpočívat na plotně.

 

Hotovo

kuře_postcard01

 

kuře_postcard02

 

22

 

Tady v podstatě nejde o kdovíjaké vaření a ani fantazii příliš nevyužijete. Všechno obstará ta omáčka, vylepšená ve výsledku výpekem z kuřete. A jak jsme se shodli se spolubydlou, jídlo vynikající. Jo a ta kvetoucí snítka je drobnolistá bazalka. Pasuje k tomu skvěle. Ta dobrou chuť…

 

MDMP

 

Sdílejte...

Komentáře