Warning: include(includes/sociable_output.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/users/pabloq/moje-dobroty.cz/web/wp-content/plugins/sociable/sociable.php on line 44
Warning: include(includes/sociable_output.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/users/pabloq/moje-dobroty.cz/web/wp-content/plugins/sociable/sociable.php on line 44
Warning: include(): Failed opening 'includes/sociable_output.php' for inclusion (include_path='.:/opt/remi/php73/root/usr/share/pear:/opt/remi/php73/root/usr/share/php:/usr/share/pear:/usr/share/php') in /home/users/pabloq/moje-dobroty.cz/web/wp-content/plugins/sociable/sociable.php on line 44
Warning: Use of undefined constant TXT - assumed 'TXT' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/users/pabloq/moje-dobroty.cz/web/wp-content/themes/night_club_dance_party_pee192/functions.php on line 1323
Warning: Use of undefined constant wp_cumulus_widget - assumed 'wp_cumulus_widget' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/users/pabloq/moje-dobroty.cz/web/wp-content/plugins/wp-cumulus/wp-cumulus.php on line 375 Demi glace, neboli fond
Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'auto_sociable' not found or invalid function name in /home/users/pabloq/moje-dobroty.cz/web/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308
Zdravím,
přečetl jsem si tvůj článek a musím konstatovat, že jsem demiglace dělal podobně.
Ale proč hlavně píšu. Dnes jsem vykostil celého daňka a mám hromadu kostí, na kterých sem tam zůstalo i trochu masa (cíleně), uvažuji o tom, že to zpracuji právě na výrobu demiglace. Nemáš s tím nějakou zkušenost, jak postupovat, či je postup stejný jako z hovězích, či telecích kostí?
Díky za rady a ať ti to vaří.
Milan
Ahoj Milane.
Když se podíváš dolů na inspiraci, určitě si najdeš něco Tobě blízkého.Jinak já bych použil postup stejný, jen více celeru na úkor mrkve a velmi suché víno. Pokusil bych se sehnat nať libečku – ale rozumné množství 🙂 Jináč trochu závidím. Úplně cítím na jazyku chuť dančího na divoko s malým množstvím zakysané smetany a karlovarským knedlíkem. Chjo, musim z postele…
Díky za radu, jinak na dobrůtky z dančího se už moc těším. Bydlím na Vysočině a každý rok před vánocemi kupuju od známého myslivce srnce, ale letos to vyhrál daněk. Měj se….
Ale vůbec ne. Je to jen o možnostech, potřebě a pak využití toho výsledku. Já mám nyní chvíli v lednici po lahvi hovězího, zvěřinového a rybího fondu. Každý je na něco dobrý. Z hovězího jsem naposled připravil koprovou omáčku. Z kuřecího polévku z pečené řepy a celeru.
Zdravím,
přečetl jsem si tvůj článek a musím konstatovat, že jsem demiglace dělal podobně.
Ale proč hlavně píšu. Dnes jsem vykostil celého daňka a mám hromadu kostí, na kterých sem tam zůstalo i trochu masa (cíleně), uvažuji o tom, že to zpracuji právě na výrobu demiglace. Nemáš s tím nějakou zkušenost, jak postupovat, či je postup stejný jako z hovězích, či telecích kostí?
Díky za rady a ať ti to vaří.
Milan
Ahoj Milane.
Když se podíváš dolů na inspiraci, určitě si najdeš něco Tobě blízkého.Jinak já bych použil postup stejný, jen více celeru na úkor mrkve a velmi suché víno. Pokusil bych se sehnat nať libečku – ale rozumné množství 🙂 Jináč trochu závidím. Úplně cítím na jazyku chuť dančího na divoko s malým množstvím zakysané smetany a karlovarským knedlíkem. Chjo, musim z postele…
Díky za radu, jinak na dobrůtky z dančího se už moc těším. Bydlím na Vysočině a každý rok před vánocemi kupuju od známého myslivce srnce, ale letos to vyhrál daněk. Měj se….
Tak dnes už jen redukuju 😉
A to je cejtit byt že? 😛
Je hodne velka cunarna pouzit misto kosti z kravy a jinych kravovitych zvirat vyvar z cunika ci kurete? Jinak dekuji za super detailni navod.
Ale vůbec ne. Je to jen o možnostech, potřebě a pak využití toho výsledku. Já mám nyní chvíli v lednici po lahvi hovězího, zvěřinového a rybího fondu. Každý je na něco dobrý. Z hovězího jsem naposled připravil koprovou omáčku. Z kuřecího polévku z pečené řepy a celeru.
A co kdyby se ten kuřecí či vepřový vývar svařil na „demi-glace“?
Fond a demi glace jedno jsou…