>> Deník Dity P.
O Ditě a pro Petru které jsem tento text slíbil
Proč, proč, proč? Proč je slušná kniha převedena do konceptu naprosto jednoznačně kopírujícího Nigellu Lawson. Proč? Já Ditě, unylé blondýně vystylované do Brigit Jones věřím téměř každé slovo. Je příjemná, něco z kuchařiny zná, má kultivovaný projev a umí vařit! Ale tím to končí. Je nudná na kameru a opakuje se. Ne vinou vlastní. To pan David Ondříček se shlídnul v Nigelle. Opět se ptám proč?
Tak vyzněl můj primární názor po shlédnutí jen několika útržků z prvního a druhého dílu. Pak ale jsem se překonal, shlédl další pokračování a zjistil že mi ta paní vlastně vaří z duše. Fakt. Téměř všechno co nabízí v pořadu, já mám chuť si doma vyzkoušet. Ano, stále mi děsně vadí když tam všichni přehrávají (typicky setkání na tržnici) a hlavně ta naprosto univerzální hudební vykrádačka jako z Jamieho Olivera a několika dalších. Dity představa kuřete snícího o tom jak končí právě u ní na pekáči mne zase přivádí do rozpaků. Ale dobře. Nejsem já porota a soudce. Pouze divák. A jako takového mne převážně na pořadu o vaření zajímá…co asi?
Tak jo, trochu podrobněji
V prvním dílu se mi líbilo všechno a úplně mne dostal salát s červenou řepou. Snad jen do bramborové kaše bych si přidal másla více namísto té smetany.
V dílu druhém nemusím tu přechucenou citronádu a taky nevím proč si neudělat domácí tatarku včetně majonézy. Fish & Chips znám z anglie mnohem leší, ale tyto jsou více než uspokojující.
Třetí díl mne opět nepříjemně ujistil o faktu, že Pražák si umí piknik představit jen ve stromovce. Na Praze 10, Zahradním městě je absolutně parádní park pro naprosto kohokoliv. Že by tam někdo piknikoval i když je to povoleno v provozním řádu to ani omylem. Nicméně k Ditě. Tento díl plný dobrůtek jde tak trochu mimo mne. Baby kuřátka jsou na můj vkus příliš drahá, Quiche samozřejmě miluju a sladké naopak nemusím vůbec. Co dodat?
No a v tom čtvrtém jí to primárně děsně sluší. V holinách a vyvrhujíc králíka je teda k sežrání. To nedávám ani já. Vaření je pro mne opět tak i tak. Koblihy nemám rád od mala, ovšem její přístup k práci s těstem se mně moc líbí. Zato koprovku, bramboračku a hlavně králíka mohu kdykoliv. Ten její vypadal opravdu moc dobře. Vlastně jsem u bedny slintal jako pes. Příprava bramboračky mne vyloženě překvapila. To jsem ještě neviděl.
Mimochodem kdo si všimnul, že u přípravy koprovky řekla děsnej nesmysl?
Naprosto mne Dita nadchla dvěma přiznáními
Že v kuchyni je nejraději sama (najdete v bohusovém materiálu).
A že nerada se dělí o jídlo ze své porce (ve třetím dílu).
No celej já a za tohleta vyznání ji děsně miluju.
Takže deník Dity P? Každopádně příjemné pokoukání a něco k naučení. Dita sama? Já si na nové lidi zvykám těžko. I na televizní obrazovce. Ale po prozatím čtyřech dílech…je vlastně rozkošná. Jiná a jistojistě přesvědčivá. Třebas i tím často zmiňovaným příběhem. Tak jsem původně chtěl psát svůj blog. Pak se to ale zvrhlo v todleto 🙂
keramika podle jejího návrhu vypadá opravdu dobře
Takže se podívejte na videa:
A něco si o té slečně přečtěte:
Bešamel? 😛 To asi ne, že? To by tam lila mléko a né vývar. Stejně jako ty jsem naprosto nadšená salátem s červenou řepou. Fish&chips mám teprve v plánu. Bramboračka i králík mě nadchly. Králíka určitě vyzkouším. Koblihy taky moc nemusím a už vůbec né přikusovat k bramboračce! Co to jako je??? 😀
Začnu Peti od konce a rovnou říkám: těmi koblihami k polivce mne naprosto zbořili
Salát opravdu úchvatný, jen škoda že jej neochutnám. Do toho se mi nebude chtít (pro jednoho). Králíčka ale budu klidně drtit tři dny. Je nádherný. A ta bramboračka? Mně to přijde až trochu nemorální. Tolik zeleniny v odpadcích. Ale nebudeme si nic namlouvat. Ta nejlepší jídla takto fungují. A ze svíčkové taky vyhodíš dost ze základu.
No a rybky s hranolky? Nedávno jsi viděla na mém FB tu opravdu anglickou, jenže mé líné povaze je rozhodně bližší ta Ditina. Takže beru.
Snad jsem tě článkem nezklamal. Vím že jsi čekala…
Jo a ten bešamel – pravda pravdoucí – to jsem se smál a bavil a…stane se. To co tam připravila je Velouté se smetanou 🙂
Nebuď líný a salát si udělej! Já si ho také dělám jen pro sebe, protože doma ho nikdo nechce. Když se mi povede dnes v našem obchodě sehnat suroviny, budu ho mít k večeři 😉
A když seženu králíčka, mohla bych ho zkusit udělat o víkendu 🙂
Z bramboračky bych určitě nic nevyhazovala, tak jako Dita. Přijde mi to líto. Ani ze svíčkové nic nevyhazuju. Ty ano? Proč?
Článek super, jsem spokojená 😉 Už jsem skoro myslela, že jsi na něj zapomněl, nebo že se ti do něj nechce 😛
Nezapoměl a jsem rád, páč Dita mi včera napsala a trochu jsme si popovídali. Moc příjemná mladá dáma 🙂
No a samozřejmě že ze svíčkové něco vyhazuju – základ když ji přepasíruju. Na mixování už jsem rezignoval.
No a ta bramboračka… já Ti nevím. Co s už dost uvařenou zeleninou v kusech? Popravdě tuhle polívku bych nejraději ochutnal přímo od ní…
Nepasíruju, ale rovnou mixuju.
V některé diskusi jsem četla, že v rámci diety tu uvařenou kusovou zeleninu z bramboračky rozmixují a vloží zpátky místo jíšky.
ps: třeba ochutnáš 😉
Někde už jsem to psal. Konec mixování. Je to už jen bordel bez významu který zůstane v polévce či omáčce. Obzvláště svíčkové. Navíc to mixování rozbije strukturu a mouky je najednou zapotřebí více, chuť se mění… Je toho dost proč v jistých případech nemixovat. Opravdu teď promýšlím co a proč.
PS: Dita nemixuje 😀 a Ty ne… 😛
Já nejsem Dita 😀 Najdi, kde jsi to už o ne-mixování psal, protože tentokrát zásadně nesouhlasím. Samozřejmě že v tom případě dělám špatnou svíčkovou. Asi tomu tak jen říkám a svíčková to nebude, protože v té mé není ani drtek mouky a přesto nám chutná. Jdu najít, jestli tu máš článek na svoji svíčkovou a porovnat, kde se rozcházíme 🙂
Takže!
Právě v tuto chvíli poslouchám japonský live koncert Uderworldu z roku 2005, konkrétně 14. minutovou NUXX. Největší kalba jakou jsem kdy viděl a slyšel. A ty mne prostě musíš prudit provokatérko jedna :O 😀
Tady to máš. http://www.moje-dobroty.cz/slepicka-francouzska-podruh-jiskrive-ohniv-vvar-a-tradicn-na-smetane-s-medem/
Věci se mění a mé názory postupem času také a proto píši rychle, zkratkovitě, s chybami a hlavně progresivně. Ano, už nemixuju…
Škoda že neumím napsat ten ksicht, co teď na displej dělám…