Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Dýňové máslo

dýňové máslo02 Jak už jsem několikrát poznamenal dýně nepatří mezi favority mého jídelníčku. Ani proslulá Hokkaidó. Nicméně jednou do roka si z ní připravím polévku a hlavně dýňové máslo, které jako doplněk při vaření je vynikající a vyžadované i mou kuchyní. Jde o jednoduše připravitelné vylepšovadlo, barvidlo a dochucovadlo použitelné velice univerzálně.

 

 

 

 

Z čeho

500g dýně Hokkaidó

50g cibule

50g řapík

125g máslo

3ks stroužek česneku

sůl a pepř

 

 

Jak

>> Do pekáčku dáme kousky očištěné dýně se slupkou nebo bez (mně tam štve ale obecně se nechává). Přidáme zeleninu a okořeníme. Pod poklicí pečeme v troubě při 160°C do měkka. Asi 45 minut.

>> Odkryjeme a necháme trochu prochladnout. Přidáme máslo a rozšťoucháme jako brambory na kaši. Poté ještě vymixujeme do hladka a necháme ztuhnout v lednici.

 

Nádherný kýč nemyslíte?

dýňové máslo01

 

Postupem času budu přidávat recepty s jeho použitím. Pro začátek jej například přidávám do bramborové kaše. Do rizota i risotta. Do různých polévek a omáček.

Sdílejte...

Komentáře