Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Dýňová polévka

hokkaidóJe podzim a to je dýňová sezóna. Dozvěděl jsem se, že nejlepší dýně je Hokkaidó. Je u nás známá poměrně krátkou dobu. Svým původem z Nové Anglie. Byla však představena v Japonsku, kde se rozšířila, a odtud také pochází její název. V současnoti patří pro svoji výbornou chuť, schopnost vázat toxiny a široké spektrum vitamínů mezi jeden z nejoblíbenějších bioproduktů.

  

 

 

Dýňová polévka

– Dýně Hokkaidó, asi 800g
– Střední cibule, jedna
– Střední brambor, jeden
– Lžíce oleje
– Půl lžíce másla
– Stroužky česneku, dva
– Sůl, pepř, vývar, smetana

 

Cibuli nadrobno pokrájenou orestuji do sklovata na oleji s máslem.Přidám oloupanou a na kousky pokrájenou dýni, promíchám, přisypu na kostičky pokrájený brambor, posekaný česnek, sůl, pepř a horký kuřecí vývar.

Rozvařit vše do měka trvá asi 30-40 minut, pak rozmixuji dohladka a přidám lžíci hladké mouky rozmíchané ve smetaně. Provařím a přecedím jemným sítkem.

Nakonec dochutím solí a pepřem a lžičkou či dvěma italského pesta Genovese.

V barvě té polévky je schováno všecko letní sluníčko a chuť je prostě báječná…

Na obrázku s filátkem tresky a řeřichou.

 

Dýňová polévka02

 

Odkaz:

Dýně Hokkaidó

Sdílejte...

Komentáře