Warning: include(includes/sociable_output.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/users/pabloq/moje-dobroty.cz/web/wp-content/plugins/sociable/sociable.php on line 44
Warning: include(includes/sociable_output.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/users/pabloq/moje-dobroty.cz/web/wp-content/plugins/sociable/sociable.php on line 44
Warning: include(): Failed opening 'includes/sociable_output.php' for inclusion (include_path='.:/opt/remi/php73/root/usr/share/pear:/opt/remi/php73/root/usr/share/php:/usr/share/pear:/usr/share/php') in /home/users/pabloq/moje-dobroty.cz/web/wp-content/plugins/sociable/sociable.php on line 44
Warning: Use of undefined constant TXT - assumed 'TXT' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/users/pabloq/moje-dobroty.cz/web/wp-content/themes/night_club_dance_party_pee192/functions.php on line 1323
Warning: Use of undefined constant wp_cumulus_widget - assumed 'wp_cumulus_widget' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/users/pabloq/moje-dobroty.cz/web/wp-content/plugins/wp-cumulus/wp-cumulus.php on line 375 Domácí nudle
Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'auto_sociable' not found or invalid function name in /home/users/pabloq/moje-dobroty.cz/web/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308
Ahoj Pavle, moje mamka dělávala nudle z hrubé mouky jako ty. Od té doby, co mám strojek, volím spíše italskou variantu z hladké, případně polohrubé mouky, trošky olivového oleje a vody. Ale „máčím“ při protahování plátů v hrubé, jinak se to hrozně lepí. Je to zábava a během chvilky mám hotové vlasové nudle, široké i drobné flíčky do polévky. Ty dělám ručně z těsta, které mi přeschlo a nelze ho už prohnat strojkem. Ale stejně s nostalgií vzpomínám na tenoučké placky na utěrkách, se kterými se doslova moje máma mazlila. Škoda, že jsem si toho až tak nevážila. Díky za krásnou vzpomínku! R.
Ahoj Romanko. Moje máma nudle nedělala, páč na to měla svoji mámu. Ten strojek mne už dlouho zajímá, ale popravdě mi přijde dost drahý a na to že nudle dělám 2x do roka zbytečný.
Mi ho koupil kamarád k svátku za čtyři stovky v Lidlu, takže až taková investice to není. Ovšem musela jsem ho „vytunit“ – všechny plechy jsem vyhodila a mám jen holé válečky. Když se tam zašprajcovalo těsto, nešlo mně to vůbec vyčistit. Teď mám klid. Pokud koupíš, nebudeš litovat. Já u nudlí relaxuju tak dvakrát do měsíce a vždycky jich udělám víc do zásoby. Těsto míchám v pekárně, takže pohoda.
Hmm…teď mi to bude vrtat hlavou a začnu shánět nudlopres…chjo 🙂
S mícháním problém nemám, nový robot se činí, ale to vyvalování. Jakou směs tedy používáš Ty na italské – myslím poměry?
Co 100 g hladké mouky, to 1 vejce, šplejchnu oliváč a trošku vody. Bez soli, samozřejmě. Když mi slepice nenesou a kupovaná vejce jsou bledá, přidám špetičku kurkumy. Vyndám hladké tuhé těsto, zabalím do strečovky na chvíli a potom už vyvaluji – předtím máčím v hrubé. Mám nad pracovním prknem hůlku od smetáku, kde suším pověšené placky. 🙂 Ten tvůj robot je super!
Jo, učaruje ti to jako mně. 🙂 Mám už strojek tři roky a ráda ho vyndávám z krabičky, i když je takový, ehm, svléknutý. 🙂 Teď jsem si všimla, že dáváš do těsta sůl a já jsem napsala, že bez soli „samozřejmě“. Máma sůl nedávala prý kvůli tomu, že placky blbě schnou. Takže tak. 🙂 R.
Ahoj Pavle, moje mamka dělávala nudle z hrubé mouky jako ty. Od té doby, co mám strojek, volím spíše italskou variantu z hladké, případně polohrubé mouky, trošky olivového oleje a vody. Ale „máčím“ při protahování plátů v hrubé, jinak se to hrozně lepí. Je to zábava a během chvilky mám hotové vlasové nudle, široké i drobné flíčky do polévky. Ty dělám ručně z těsta, které mi přeschlo a nelze ho už prohnat strojkem. Ale stejně s nostalgií vzpomínám na tenoučké placky na utěrkách, se kterými se doslova moje máma mazlila. Škoda, že jsem si toho až tak nevážila. Díky za krásnou vzpomínku! R.
Ahoj Romanko. Moje máma nudle nedělala, páč na to měla svoji mámu. Ten strojek mne už dlouho zajímá, ale popravdě mi přijde dost drahý a na to že nudle dělám 2x do roka zbytečný.
Mi ho koupil kamarád k svátku za čtyři stovky v Lidlu, takže až taková investice to není. Ovšem musela jsem ho „vytunit“ – všechny plechy jsem vyhodila a mám jen holé válečky. Když se tam zašprajcovalo těsto, nešlo mně to vůbec vyčistit. Teď mám klid. Pokud koupíš, nebudeš litovat. Já u nudlí relaxuju tak dvakrát do měsíce a vždycky jich udělám víc do zásoby. Těsto míchám v pekárně, takže pohoda.
Hmm…teď mi to bude vrtat hlavou a začnu shánět nudlopres…chjo 🙂
S mícháním problém nemám, nový robot se činí, ale to vyvalování. Jakou směs tedy používáš Ty na italské – myslím poměry?
Co 100 g hladké mouky, to 1 vejce, šplejchnu oliváč a trošku vody. Bez soli, samozřejmě. Když mi slepice nenesou a kupovaná vejce jsou bledá, přidám špetičku kurkumy. Vyndám hladké tuhé těsto, zabalím do strečovky na chvíli a potom už vyvaluji – předtím máčím v hrubé. Mám nad pracovním prknem hůlku od smetáku, kde suším pověšené placky. 🙂 Ten tvůj robot je super!
Tak jo no, dozrál čas a nějaké ty ravioli jsou v pořadí…v životě jsem to nedělal ručně…
Jo, učaruje ti to jako mně. 🙂 Mám už strojek tři roky a ráda ho vyndávám z krabičky, i když je takový, ehm, svléknutý. 🙂 Teď jsem si všimla, že dáváš do těsta sůl a já jsem napsala, že bez soli „samozřejmě“. Máma sůl nedávala prý kvůli tomu, že placky blbě schnou. Takže tak. 🙂 R.