Drůbková polévka s pečeným kuřetem
Náhlý impuls a recept na polévku jsem měl sepsaný během pěti minut. Popravdě při práci, takže malá ulejvárna. A výsledek…posuďte sami. Jemná delikátní polévka vyhovující tradicím české kuchyně a moderní zdravé stravě. Navíc, pominu li vývar, velice rychle připravená.
Dva litry polévky
– 2l kuřecí vývar
– 1-2ks stehno kuřecí
– 4PL jíška máslová
– 1ks mrkev
– 1ks stroužek česneku
– 3-4PL kopr jemně sekaný
– 1ks smetana zakysaná
– 1PL máslo
– Sůl, pepř, muškátový ořech
>> Vroucí vývar zahustíme jíškou necháme pomalu a dobře provařit. Ochutíme výpekem z kuřete, solí, pepřem a mletým muškátem a nakonec přidáme kopr.
>> Do talíře s polévkou naskládáme maso z upečeného kuřete, mrkev podušenou na másle bez mouky a lžíci smetany.
Dobrou českou chuť.