Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

>> Druhy italských těstovin

Pasta01 Víte že?

Druhy těstovin

 

 

 

Plněné

Tortellini: těstovinové taštičky ve tvaru prstýnku, ve kterých se skrývá maso nebo sýrová náplň.

Ravioli: těstovinové taštičky ve tvaru čtverečků.

Cappelleti: plněné těstoviny ve tvaru malých kloboučků.

Canelloni: závitky z nudlového těsta plněné různými náplněmi.

 

Neplněné

Spaghetti: těstoviny, v čestině špagety.

Spaghettini: velmi tenké špagety.

Bucatini: dlouhé špagety, uvnitř duté.

Makkaroni: široké roury.

Linguine: tenké, placaté špagety.

Fettuccine: široké nudle (širší než tagliatelle).

Tagliatelle: široké nudle.

Pappardelle: do klubíček stočené asi 1 cm široké nudle.

Penne: široké kratší rourky se skosenými konci, nazývané též makaronky.

Pizzoccheri: rovné nudle z 80 % pohankové mouky.

Rigatoni: podobné penne, jen delší a s rovnými konci.

Lasagne: asi 2,5 cm široké a 8 cm dlouhé těstovinové pláty.

Farfalle: těstoviny ve tvaru mašliček – motýlků.

Fusilli: vřetena.

Gnocchi: noky, většinou vyráběné z bramborového těsta.

Radiatori: tvar noků s žebrováním.

Cannelloni: těstovinové trubičky, které se plní sýrem, špenátem apod.

Orecchiette: těstoviny ve tvaru ‚oušek‘.

Cavatelli: asi tři centimetry dlouhé těstoviny.

 

Pasta

 

Inspirace

Italské těstoviny

 

[fb_like]

Sdílejte...

Komentáře