Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Dušené brambory se žampiony, cibulkou a česnekem

potatoes …s plátky pečené krůty

Náhodou jsem na stránkách gurmánky Šárky dolcevita.blog natrefil na jídlo, které jsem naposled vařil sestřence předloni v létě. To jsem používal rané brambůrky i se slupkou. Teď ale pěkně oloupané.

 

 

 

 

Pro dva:

 
– 4ks střední brambory
– 1ks střední cibule
– 4-6ks střední žampiny (hříbky)
– 1ks stroužek česneku
– 1PL olivového oleje a másla
– Sůl, pepř, kmín

 

Brambory pokrájené na podélné čtvrtky orestuji v hlubší pánvi na oleji s máslem, osolím, přidám špetku drceného kmínu a pod poklicí dusím na mírném plameni 10-15 minut. Pokud je to třeba, přidám lžíci vody. Většinou je ale pod poklicí páry tolik, že to postačí (samozřejmě záleží na její těsnosti).

Přidám žampiony překrojené na čtvrtky, cibuli na půlkolečka a stroužek usekaného česneku. Ještě několik minut dusím pod poklicí, odstavím z plamene a nechám dojít pod poklicí. Přimíchat čerstvé bylinky jako je majoránka, oregano, pažitka, petrželka a podobně je každopádně žádoucí.

Pokud si toto jídlo dělám samostatně, klidně vmíchám vajíčko a nechám srazit. Tentokrát ale podávám s plátky krůtího stehna upečeného i s kostí a kůží pěkně do červena.

Mimochodem stehno…to zná každý. Kdo ale zkusil krůtí křídla upečená pod poklicí do měkka a následně odkrytá několik minut na 200°C dokřupava? Věřte že to je teda super dobrota!

Dušené brambory se žampiony

Sdílejte...

6 Responses to “Dušené brambory se žampiony, cibulkou a česnekem”

Komentáře