Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Electrolux – i vysavač může být sexy doplněk kuchyně

příruční vysavačNo vážně. Mně by to ještě včera ráno nenapadlo, protože za prvé jsem vysazený spíše na ty kuchyňké spotřebiče, no a za druhé vysavač odjakživa považuji za zbraň hromadného ničení. A ty jak známo nemohou býti oblíbenými už z principu věci. Každopádně opět včera během dopoledne byl jsem nenásilně přinucem svůj přístup přehodnotit. Electrolux totiž pořádal setkání na téma „Od teď vaříte Vy!“ spojené s představením novinek z oblasti malých domácích spotřebičů pro rychlý úklid a snadné vaření. To vše v kavárně Cacao na Praze 1. Mnoho lidí v poměrně malém prostoru, zajímavé poznatky, dobroty od Lucie Průšové a Antonína Bradáče. Zajímavá kombinace všeho pohromadě.

 

 

Na úvod ještě jedna zajímavost. Dopoledne dvě hodiny seznamování se s moderním Electroluxem. Večer pak v televizi film smrt krásných srnců, skvělý Karel Heřmánek a jeho parádičky s vysavači Electrolux. Ten film miluju, ovšem lux nesnáším. Tedy do včerejška.

 

 

bílýVysavač neboli lux

Electrolux. Nebudu vám tvrdit, že jsem pochopil všechno tam vyřčené a už vůbec ne, že jsem se o to kdovíjak pokoušel. To spíše ten design působil jako červená na býka. Na mne v tomto případě spíše bílá. Možnosti těch vysavačů jsou dnes na opravdu jiné úrovni než běžně známe a když srovnám s tím co mám doma (přestože relativně nový), je to rozdíl neuvěřitelný. Každopádně do toho na obrázku v bílé verzi jsem se doslova zamiloval.

 

 

 

červenýKuchyňské spotřebiče

Nepopírám, že z toho viděného včera bych chtěl ideálně všechno. Nebo spíše skoro, protože moderní mixéry na smoothie jsou hodně mimo můj vkus i potřeby. Naopak ten tyčový s kompletní sadou doplňků je opravdu parádní kousek do kuchyně a protože je jedním z nejpoužívanějších při mém vaření, vybíral bych rychle a snadno. Navíc opět designový. Stejně tak bych určitě vybíral varnou konvici. Ta doma jde totiž pomalu k čertu. Docela mne překvapilo, že nové konvice už mají nastavitelnou teplotu do které se má voda ohřát. Kolegyně mi tvdila že teda nic nového. Ale já to ještě neviděl.

 

 

                         jedna z mých nejoblíbenějších hraček v perfektním provedení…

tyčový

 

 

A bylo toho víc

Jenže jak už to tak bývá, jsme tvorové poživační, takže největší prostor dostali a náležitý zájem hostů k tomu dva špičkoví kuchaři používající pro své tvoření právě ty popsané i nepopsané spotřebiče Electrolux. A že to vážně byla podívaná.

 

Antonín Bradáč – dlouholetý člen týmu Asociace kuchařů a cukrářů ČR a technolog společnosti Electrolux. Na toho jsem se těšil nejvíce (tedy až po ještě další Lucii ale o tom potom) už proto, že mne inspiruje ve všem co dělá a jak to dělá. Tentokráte připravoval pro všechny a přede všemi miniburgry z kvalitního hovězího krku. Byly roztomile malé, takže ideální pro snadnou konzumaci. A dobré. Tak dobré že jsem se jaksi pozapoměl a při prvním zakousnutí si šťávou z masa rovnou zalil foťák! Nezbylo než čistit.

Lucie Průšová – svého času šéfcukrářka v restauraci La Degustation Bohéme Bourgeoise, která byla oceněna michelinskou hvězdou. Ne jednou! Ta připravovala ve spolupráci s Tondou dezert kde hlavní roli hrály jahody (a stroje Electrolux). Tedy přesněji jahodový sorbet připravený velmi rychle pomocí tekutého dusíku. Podívaná to byla úžasná a přestože mi nakonec prozradila, že toto je spíše taková narychlo “ošulená” práce já byl v sedmém nebi. Ty jahody byly krom jiného ochucené balsamicem, strašně dobré a pro mne překvapivě zdobené jabloňovým kvítkem který, světe div se, chutnal náramně. Já vím že je to moderní, ovšem toto jsem nečekal.

 

 

ty červené hrudky s jinovatkou je pomalu se rozpouštějící sorbet, květ zdobí i chutná a pusinky opečené pistolí přímo na talířy prostě báječné, věděli jste že ideální jahody jsou pro chuť nutně doplněné mimo jiné například balsamicem protože samy o sobě jsou vlastně nudné..??..navíc, sledovat tu kombinaci práce mixéru vysoké kvality a tekutého dusíky v rukách mistrů…

dezert dusík

 

 

Electrolux

Vydařené dopoledne. Ještě včera ráno by mne nenapadlo, že budu dobrovolně a se zájmem poslouchat přednášku o vysavačích. Že já, masožravec každým coulem si k obědu nejvíce vychutnám sladký dezert a právě o něm si popovídám s jeho tvůrkyní namísto abych tahal rozumy z kuchaře od masa. A ten rozhovor byl vážně inspirativní. Nejen ty jabloňové, ale i další kvítky totiž použila ke zdobení a prozradila mi, jak jsou vlastně zdravé, v jídle krom vzhledu dobré i jako další nositel chuti či pro očistu organismu. Takže velký dík za pozvání Lucii Krejbichové z Pleon Impact (dodnes netuším proč zve právě mne) a Electroluxu.

 

Možná tento text budete považovat za reklamu a dokonce se snad domnívat, že z toho kdovíco mám. Ale není tomu tak. Je to o důvěře a přesvědčení. Nemám domácnost popsanou jejich logy a nevlastním hory jejich produktů. Ovšem jen proto, že si to nemohu dovolit. Mám ale něco málo zkušeností a dost důvěry v jejich přístroje. Nakonec už jen fakt že na trhu působí snad 90 let o něčem vypovídá. Jisté je, že mít tu možnost Electrolux by mé domácnosti jednoznačně vládnul. Snad jen velký kuchyňský robot by při volbě značky dělal potíže mému svědomí. Kdo se vyzná ví kam mířím.

 

Děkuji Lucie a dík všem z Electroluxu. Cítil jsem se víc než příjemně a toho si vážně cením. Dík i za pozornost v podobě dárku do kuchyně a navíc malá omluva. Přestože to vlastně nikdo nemusí vědět faktem je takový. Totiž pořídil jsem tam přesně 850 fotografií. Líbí se mi jen jedna. Možná něco vyberu do alba na FB, ale tady jen ta s kvítkem v dezertu.

 

MDMP

 

Sdílejte...
Summary
Event
Electrolux – Od teď vaříte vy!
Location
Electrolux, V Celnici 1031/4,Praha,ČR
Starting on
05/05/2015
Ending on
05/05/2015

2 Responses to “Electrolux – i vysavač může být sexy doplněk kuchyně”

Komentáře