Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archiv
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa

Eska? Kdysi kolo. Bicykl chcete li…

18Eska Karlín. Dnes restaurace s pekárnou. V síti Ambiente. Ta síť by mohla mnohým býti odpornou. Páč představa že něco, někdo, já, jsme v síti, není tak úplně příjemná. Typickým příkladem budiž sítě (řetězce) hapermarketů. Jenže! Ambiente je síť ve které chcete uvíznout. Jsou moderní. Jsou zajímaví. Jsou cool. A každopádně, tohle bylo neplánované. Já totiž přišel do Fóra Karlín na vánoční akci zaměstnavatele. Prostě T-Mobile ve velkém a pro nás. Dělníky. A jako vždy mne to nebavilo. Jídlo stálo za prd (jsem už holt rozežranej), alkohol tam nemusím a nealko se jako vždy na velké akci jaksi nevyskytuje. Teda né že by nebylo. Jenže dík frontám na chlast se jaksi nedostává sil produkujících vodu a juice. No a dále…

 

1/ Já vám mám opravdu divný pocit když něco chválím. Jakobych jim lezl do zadku. Jenže tady to opravdu stojí za to. Chválit. Být spokojený.

2/ Ti lidé. Je vůbec možné že jsou tak spokojení? Ž jim snad ta dřina vyhovuje a naplňuje jejich osobnost? Vyjadřuje jejich povahu? Asi je. To jen já jsem divný a starý pahýl.

 

Ten malej tlustej uprostřed 🙂 A Jarda a Tonda…

BradáčKozdělkaMíček_011216

 

Každopádně Eska

Koncem září mi na jedné akcičce Tonda Bradáč představil svého kolegu. Jardu Kozdělku. Zástupce šéfkuchaře Esky. Já jeho (jejich) jídlo ochutnal už v létě na Grébovce. V červnu na Apeptit pikniku. A to byla hodně vydařená akce. Tedy až na to děsné vedro. No a dnes, respektive v pátek, pouhých 24 hodin po tom, co jsem jej opět potkal na večírku Electroluxu, a pojedl něco ze skvělé kuchyně Eskou inspirované, vstoupil jsem v půl desáté večer do těch zajímavých prostor v industriálním stylu. A to není prostředí mně neznámé. Pracoval jsem totiž asi rok ve válcovně trubek a pak celých sedm let řídil mostový jeřáb ve válcovně plechů v ostravských Vítkovických železárnách. Takže pro mne zajímavá záležitost i srovnání.

Jen jsem do těch dveří vstoupil a už na mne z hlubin kuchyně hleděl. Jaroslav Kozdělka. No co? Prostě tam právě byl a vařil a celé to byla opravdu jen náhoda. A tady jsme u toho „vlezdoprdelismu“. Já jsem tvor poměrně odtažitý a mám li o cokoliv požádat, necítím se. Prostě trpím pitomým dojmem dolejzání. Jenže! Jarda mi rovnou nabídnul exkurzi tím krásným světem kuchařiny a já další půlhodinu intenzivně vnímal všechny ty vůně, prostředí, informace. Zblízka jsem konečně viděl Josper a taky vyhlášenou pekárnu, která produkuje jeden z nejlepších kváskových chlebů, jaký jsem kdy ochutnal. No prostě a jednoduše, skvělý večer. Takže děkuji Jardo.

 

A několik obrázků

Chléb 33 z Esky. Pěkně vypečená záležitost. A ta sklenička, ta k tomu patří, i když ne produkcí. Tu jsem si odnesl ze zmíněného věčírku. Zajímavý servis amuse-bouche. Paštika s brusinkami a ořechy…

01

 

Takto servírují tatarák. Podívejte se na stránky. Na zkamenělém dřevě. Nádhera, ale do myčky to asi nedávají 🙂

02

 

Cvrkot v kuchyni. A pohoda…

04

 

A porada…

05

 

A servis tataráčku…

06

 

A prostor pro zákazníky…

07

 

Včetně personálu…

09

 

A pekaři. Dostal jsem zajímavé rady pro domácí pečení…

10

 

Chléb nasázeli do pece (a tu bych vám přál vidět) před chvílí, nyní dávají rozehřívat formy na další, jiný…

11

 

A fofr, a pohoda, a náladička, a systém…

18

 

A zbytek na FB. A zajděte tam můžete li. To místo má styl, atmosféru, chutná tam a budete nadšeni i překvapeni. A už dost těch a. Ale! Ještě doporučuji. Na vše o Ambiente a jejich provozech koukněte pravidelně sem. To stojí za to…

 

Pro dnešek. MDMP

 

Summary
Event
Eska
Location
Praha, Karlín, Pernerova 49, 186 00, Praha 8 - Karlín,CZE-18600
Starting on
12/02/2016
Ending on
12/02/2016
Sdílejte...

One Response to “Eska? Kdysi kolo. Bicykl chcete li…”

Komentáře