Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archiv
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Šetříme v kuchyni – kuře na smetaně z Remosky

02A rovnou zapomeňte na tu rozblemcanou klasiku, jak ji znáte odjakživa. Páč, nebudeme si nic namlouvat, sebelepší klasická svíčková je, dík mouce, dost hutná záležitost. Ale! Brinovaná kuřecí stehna pečená na kořenové zelenině s cibulí a slaninou. Z té zeleniny pak smetanová omáčka. A k tomu nočky z bramborového těsta promíchané s pažitkovým pestem. To je jiná liga. A vsaďte krk že vím, kdo tohle bude připomínkovat jako první 😀

 

 

Takže maso kuřecí

Stehýnka odložená na tři dny do láku z vody a soli. Jako vždy, pětiprocentního. Tedy brinovaná. Potom položená do remosky na vrstvu zeleniny a lehce sypaná kmínem.

 

Základ zeleninový

Na dvě až tři porce po stopadesáti gramech mrkve, celeru, cibule. Na to položíme stehýnka a na ně nadrobíme pokrájenou slaninu.

 

Pečeme v remosce

V tomto případě stačí mělčí nádoba. A protože nelze manipulovat s teplotou, je asi jasno. Já to mám rozděleno na dvacetiminutovky. A vlastně vše v remosce.

 

01

 

Tedy časy

20 minut pečeme, podlijeme vodou, nebo vývarem. Asi jen půldeckou. 20 minut pečeme, podlijeme znovu a lžicí polijeme maso výpekem ze dna. 20 minut pečeme a vyjmeme maso. Zeleninu přendáme do nádoby mixéru. Maso vrátíme zpět. 20 minut pečeme do barvy.

 

Příprava omáčky

To je to nejlepší. Zapomeňte na milion dochucovadel. K zelenině přidáme dvě deci horkého vývaru a deci smetany. Šlehačky 33%. Rozmixujeme do hladka. A ještě propasírujeme hustým cedníkem. Pakliže je dobrá zelenina, čerstvá a ve výsledku měkká, nezůstane v něm takřka nic. Nakonec já přidal několik kapek citrónové šťávy, půl lžičky plnotučné hořčice (dijon není od věci) a mletý bílý pepř.

 

Nočky jako příloha

Nebudu vám lhát. Ty chlazené bramborové nočky, 500g z Lidlu, mám tak moc rád, že jsou nastálo doma v mrazáku. Stejně tak mám neustále několik plátků domácího houskového knedlíku. Takže nočky. Na pařák, klidně, 8-10 minut, promíchat porci s lžičkou pesta a jedem servis.

 

03

 

Tak co myslíte? Za mne spokojenost. I když! Je to opravdu jiné. Mimochodem ty barvy. Nic navíc. Tohle umí mrkev. MDMP

 

Sdílejte...

Komentáře