Šetříme v kuchyni
Vrabci z vepřové plece, červené zelí s jablečným octem a houskový knedlík. Sledujete to? Čtete? Ne vepřová se zelím. Nebo snad dokonce vepřo, knedlo, zelo. Hezky a pomalu si to odříkejte:
Vrabci z vepřové plece, červené zelí s jablečným octem a houskový knedlík…
Nezní to jinak? Svátečně? Co na tom, že nákup je z Albertu. Že zelí je sezónní, takže laciné, maso v akci za pouhých 74,90 Kč/kg, knedlík ve slevě, páč dnes mu končí expirace a tedy za 11,30 čistá ruka celý, velký, šestisetgramový kus. No a co!
Něco vám povím vážení. Hodina a půl. Oběd jako malovaný. A klidně si dovolím prohlásit, o 100% lepší než ty sračky, co mi nabízí jídelna na pracovišti. Za kolik? Pět parádních porcí za cenu dvou v té zmíněné jídelně. Takže, polovina národa si cpe pupky husama, protože jim to říká kalendář, média, tradice. Já, s úctou k těm, jimž osud nedopřál, pro sebe a spolubydlu připravil totok. A taky pro tebe Hanico 🙂
Maso
Opláchnout, osušit, pokrájet, přidat sůl, kmín, česnek a pořádně velkou cibuli krájenou na klínky. Do remosky prosím. Páč to je to pravé šetření. Funguje s desetinou spotřeby a kilo masa je pro ni ideální výzva. 30 minut, podlít, 30 minut, poprášit moukou, 15 minut, podlít a promíchat, 15 minut, vypnout.
Zelí
Na sádle do zlatava restovaná cibule, lžička cukru, karamel. Na to půl kila krouhaného zelí, sůl, kmín, vroucí voda. Ne příliš. Dvě deci stačí. Pod poklicí 15 minut, promíchat, půl lžíce jáhlových vloček, promíchat. Pod poklicí 15 minut, 2 žíce octa dle chuti, promíchat a odpočinek. Pak jen prohřát. Páč rozleželé a ohřáté je lepčejší že jo.
Knedlík
No cococo? Co jste si mysleli? Prostě nakrájet a ohřát na páře. A fertyk!
Dobré chutnání a bez povídání. Kurňa. MDMP…