Fajnová rajská polévka z pixle rajčat
>> Plechovku loupaných krájených rajčat (v Albertu za 13 korun) vsypeme do litru a půl vroucího silného hovězího vývaru. Přidáme asi dvoucentimetrový kousek skořice, dva hřebíčky, několik kuliček pepře, posekanou papričku a cukr. Neuškodí kus řapíku. Ihned zahustíme jíškou, nebo jen moukou ve vodě. Pomalu vaříme alespoň 30 minut a nedoléváme. Nakonec buďto vybereme koření, rozmixujeme a přepasírujeme, nebo přepasírujeme rovnou. Zůstane vám asi 1,5 litru polévky velmi výrazné chuti.
Rozpis surovin
1,5l vývar hovězí
1ks plechovka rajčat, loupaných a krájených
2PL cukr
1PL mouka hladká
4PL mrkev a celer na Julienne
2PL nudle polévkové
2čl olivový olej
sůl, pepř, chilli, skořice, hřebíček
V tomto případě nejde jen o to, jak snadné je tohle vaření. Primární je kvalita těch rajčat. "Z Alberta" říkáte si? Já taky koukal. "Asi dobrej oddíl" 🙂
Pak i takováto triviální příprava znamená vynikající polévku.
Tu nádhernou červeň na fotce jsem dosáhl opravdu jen takto. Z protlaku to nevyjde.