Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Farah Food Halal = skvělá hovězí polévka i luxusní jehněčí

vývar,maso,zelenina01 Mapa: http://mapy.cz/s/6bfF

Stránky: http://farahfood.cz/all/

Tento obchůdek byl v praze první, který jsem náhodně navštívil hledajíc podobné potraviny, na jaké jsem si zvyknul při pobytu v Anglii. Od té doby jsem v něm nebyl mnohokrát, protože je poněkud z ruky. Nicméně za ty roky se vyvinul a vylepšil a musím říct, že na ten mini prostor mají až neuvěřitelnou nabídku. Připadáte si tam jako v arabském bazaru. Co mne tentokráte doslova nadchlo, je výběr rýže z různých oblastí a na váhu. V této zemi řekl bych něco nevídaného. Samozřejmě nutno vyzdvihnout tradičně skvělý přístup k zákazníkovi. Tentokráte mi dokonce prodavač chtěl seknout hovězí žebro napodél. A to je poměrně nesmyslný a zbytečný požadavek.

Ze třičtvtě kila tohoto žebra jsem si připravil vynikající polévku. Žádné nudle a knedlíčky. Kusy masa a zeleniny. Stojí 104,- Kč/Kg a kvalita je nesrovnatelná s běžným průměrem.

H.žebro za 104_01

 

 

Na 2 litry polévky potřebujeme

0,75kg hovězí žebro

1ks kost morková

1ks cibule

1ks stroužek česneku

2ks mrkev a stejně tolik celeru či petržele

2ks brambory

1PL olej olivový

2ks kuličky nového koření

10ks kuličky pepře

sůl, případně kvalitní vegeta

 

 

 

>> Část očištěné mrkve a petržele (celeru) si odkrojíme a odložíme větší kousky na uvaření vcelku. Stejně tak celé oloupané brambory.

>> Zbytek zeleniny nakrájíme nahrubo a orestujeme na lžíci oleje. Zalijeme dvěma litry studené vody. Přidáme cibuli, česnek, koření a morkovou kost. Přivedeme k varu a osolíme. Po chvíli vložíme žebro, brambory a zeleninu v celku.

>> Zeleninu uvaříme jen "přiměřeně". Tak 10-15 minut, ať zůstane dostatečně pevná. No a to ostatní pomalu táhneme jen velmi mírným varem ať je maso jako dortíček. To moje tedy bylo.

 

 

V průběhu varu samozřejmě v nestřeženém okamžiku uzmeme z kosti morek. S chlebem, solí, pepřem a cibulkou bude příslibem následujícího oběda a protože je jen jeden, je třeba být nejrychleší v domácnosti. Nebo argumentovat. Převahou síly, či pozice (kuchaře samozřejmě).

 

 

>> Měké maso odložíme, vývar vycedíme a podáváme třeba tak, jako na obrázku. Pokud budeme chtít maso odložit do lednice, tak ideálně co nejvíce v celku a zalité vývarem. Tak zůstane maximálně šťavnaté.

vývar,maso,zelenina02

Sdílejte...

Komentáře