Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

>> Fazole z konzervy

baked beans Už několikrát jsem tady zmínil, že velice rád používám některé výrazně levné konzervy z marketů jako je Kaufland, Tesco a Albert. Přestože první dva opravdu silně nesnáším, obzvláště Tesco, pro tyto produkty si tam vždy zajdu. Proč? Je to jednoduché a jasně srozumitelné. Tyto konzervy se totiž pravděpodobně nikomu z výrobců nevyplatí ojebávat! Konkrétně fazole v Tescu – baked beans, tedy pečené fazole většinou ve sladké nebo pálivé rajčatové omáčce jsou ideální na ohřátí, lehké dochucení a servis rovnou na talíř jako tradiční ostrovní snídaně.

 

 

třebas takto

ostrovní snídaně

 

nebo takhle

Fazole z konzevy a

 

Já ale ještě radši kupuji konzervy v Kauflandu. Opět platí předpolad, že se asi výrobcům tyto dělat jinak než stále stejné nevyplatí a totéž i pro objednavatele. Český Kaufland. Zatímco kdejaký výrobek si objednají vyloženě zničený pro potřeby českého trhu, tyto konzervy odolávají svou ideálně průměrnou kvalitou všem lobby napříč evropou a její trapně směšnou unií.

 

K-Classic – značka stejná v německu i u nás

 

toto si klidně šoupnu na talíř pouze ohřáté a dochucené česnekem, majoránkou, chilli

pečené fazole v tomato nebo chilli omáčce

 

 

z těchto si uvařím polévku

červené fazole ve slaném nálevu

 

 

rajčata na omáčku i parádní BBQ dip

rajčata loupaná krájená

 

 

a z těchto dělám klasickou rajskou, nebo cokoliv kam patří sugo pomodoro

rajčata pasírovaná

 

 

Já vím že existují mnohem lepší produkty. Nejlépe domácí. Jenomže ne vše se mi chce připravovat doma sám. Tyto jsou dostatečně kvalitní na jakékoliv domácí vaření a lehce překonají kvalitu mně naprosto nepochopitelnou. Totiž Heinz! Proč ta oblíbenost? Já totiž rozdíl nevidím a necítím. Tedy já…má peněženka ano. A moc bych se asi nemýlil když budu tvrdit, že výrobce je tentýž, jen balení a cena dle prodejce! Typickým příkladem budiž Pražská mlékárna Pragolaktos s mlékem stejné kvality v různých obalech dle objednávky. Světe div se, nejhorší pro české Tesco, nejlepší pro obecně Kaufland (info přímo od zdroje prosím).

 

 

proč..??..

heinz_baked_beans

 

 

Kupujte si co chcete. Já bych ale raději ušetřil na tomto, než na pastelkách pro prvňáčka co se nám v posledních dnech snaží vnutit TV Nova. Raději totiž budu doma probouzet nového Picassa, než značkami zhýčkaného pitomce! Mimochodem, viděl jsem nedávno botky Adidasy z klokaní kůže. To je vám pohodlíčko. Jenže 4000,- za ně prostě nedám! Nemám. Jsem já normální? 😛

 

PS: to IM – vysledoval li jste v mém psaní humor, tady je. Jen poněkud smutný.

Sdílejte...

5 komentářů to “>> Fazole z konzervy”

  • Hannah12 says:

    Tak pro mě jsou levné fazole v konzervě jasná volba. A to ze stejného důvodu jako u tebe. Zkoušela jsem i ty dražší a větších rozdílů v chuti jsem nenašla.
    Já je kupuju za pár kaček v Lidlu a spokojenost velká.
    Výtečně se hodí např. na Chilli con carne, nebo jen tak s opečenou klobásou a chlebem.
    Myslím si, že u těch dražších fazolí platíš navíc pouze za značku, obsah plechovky je stejný. Podobnost čistě náhodná je např. u tmelů…obsah je stejný, ale cena se liší podle toho, jaká firma je uvedena na piksle a ve které zemi se to zrovna prodává. 🙂

    • Moje Dobroty says:

      Je to jako s tím mlékem co jsem výše popsal. Prodejce si prostě řekne jen o jiný obal. Někdy ovšem také o úpravu obsahu a to je pak známé „peklo na talíři“.
      Mohli by konečně taky přejít od velkého reklamního obrázku k čitelnému popisu složení.

  • IM says:

    V táborském hotelu Dvořák jsem několik dní snídal opečený páreček, tyto ohřáté fazole a k tomu nabízejí asi půlcentimetrové kroužky cibule, samostatně orestované (jen do výraznějšího zavadnutí)a poté promíchané s půlkolečky cukety a spolu znovu zavadnuté. Rezultuje celodenní zasycení, bez pocitu těžkosti.
    A ta italská rajčata používají i Arménské rodiny, žijící u nás. A to je při známé kvalitě jejich zeleniny velice vysoká deviza.

Komentáře