>> Fazole z konzervy
Už několikrát jsem tady zmínil, že velice rád používám některé výrazně levné konzervy z marketů jako je Kaufland, Tesco a Albert. Přestože první dva opravdu silně nesnáším, obzvláště Tesco, pro tyto produkty si tam vždy zajdu. Proč? Je to jednoduché a jasně srozumitelné. Tyto konzervy se totiž pravděpodobně nikomu z výrobců nevyplatí ojebávat! Konkrétně fazole v Tescu – baked beans, tedy pečené fazole většinou ve sladké nebo pálivé rajčatové omáčce jsou ideální na ohřátí, lehké dochucení a servis rovnou na talíř jako tradiční ostrovní snídaně.
třebas takto
nebo takhle
Já ale ještě radši kupuji konzervy v Kauflandu. Opět platí předpolad, že se asi výrobcům tyto dělat jinak než stále stejné nevyplatí a totéž i pro objednavatele. Český Kaufland. Zatímco kdejaký výrobek si objednají vyloženě zničený pro potřeby českého trhu, tyto konzervy odolávají svou ideálně průměrnou kvalitou všem lobby napříč evropou a její trapně směšnou unií.
K-Classic – značka stejná v německu i u nás
toto si klidně šoupnu na talíř pouze ohřáté a dochucené česnekem, majoránkou, chilli
z těchto si uvařím polévku
rajčata na omáčku i parádní BBQ dip
a z těchto dělám klasickou rajskou, nebo cokoliv kam patří sugo pomodoro
Já vím že existují mnohem lepší produkty. Nejlépe domácí. Jenomže ne vše se mi chce připravovat doma sám. Tyto jsou dostatečně kvalitní na jakékoliv domácí vaření a lehce překonají kvalitu mně naprosto nepochopitelnou. Totiž Heinz! Proč ta oblíbenost? Já totiž rozdíl nevidím a necítím. Tedy já…má peněženka ano. A moc bych se asi nemýlil když budu tvrdit, že výrobce je tentýž, jen balení a cena dle prodejce! Typickým příkladem budiž Pražská mlékárna Pragolaktos s mlékem stejné kvality v různých obalech dle objednávky. Světe div se, nejhorší pro české Tesco, nejlepší pro obecně Kaufland (info přímo od zdroje prosím).
proč..??..
Kupujte si co chcete. Já bych ale raději ušetřil na tomto, než na pastelkách pro prvňáčka co se nám v posledních dnech snaží vnutit TV Nova. Raději totiž budu doma probouzet nového Picassa, než značkami zhýčkaného pitomce! Mimochodem, viděl jsem nedávno botky Adidasy z klokaní kůže. To je vám pohodlíčko. Jenže 4000,- za ně prostě nedám! Nemám. Jsem já normální? 😛
PS: to IM – vysledoval li jste v mém psaní humor, tady je. Jen poněkud smutný.
Tak pro mě jsou levné fazole v konzervě jasná volba. A to ze stejného důvodu jako u tebe. Zkoušela jsem i ty dražší a větších rozdílů v chuti jsem nenašla.
Já je kupuju za pár kaček v Lidlu a spokojenost velká.
Výtečně se hodí např. na Chilli con carne, nebo jen tak s opečenou klobásou a chlebem.
Myslím si, že u těch dražších fazolí platíš navíc pouze za značku, obsah plechovky je stejný. Podobnost čistě náhodná je např. u tmelů…obsah je stejný, ale cena se liší podle toho, jaká firma je uvedena na piksle a ve které zemi se to zrovna prodává. 🙂
Je to jako s tím mlékem co jsem výše popsal. Prodejce si prostě řekne jen o jiný obal. Někdy ovšem také o úpravu obsahu a to je pak známé „peklo na talíři“.
Mohli by konečně taky přejít od velkého reklamního obrázku k čitelnému popisu složení.
V táborském hotelu Dvořák jsem několik dní snídal opečený páreček, tyto ohřáté fazole a k tomu nabízejí asi půlcentimetrové kroužky cibule, samostatně orestované (jen do výraznějšího zavadnutí)a poté promíchané s půlkolečky cukety a spolu znovu zavadnuté. Rezultuje celodenní zasycení, bez pocitu těžkosti.
A ta italská rajčata používají i Arménské rodiny, žijící u nás. A to je při známé kvalitě jejich zeleniny velice vysoká deviza.
A to vše dík výjimečnému faktu – že totiž nikoho nenapadlo chtít po výrobci tzv „českou verzi“.