Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Filátka z hovězí plece dušená ve víně

10-Filátka z hovězí plece dušená ve víněNetřeba kupovat relativně skvělou roštěnku za 250 abychom si mohli připravit křehké plátečky masa (filátka) jež se doslova rozplynou na jazyku. Při troše štěstí se dostaneme cenou na 130 za kilo a snadno uvaříme skvělý oběd jež složitostí přípravy nepříliš překonává namazání chleba máslem. Takto jsem nedávno ve Sparu nakoupil a jeden z prvních výsledků je následovný. V tom druhém později budou stejně snadné kuličky z mletého hovězího a zajímavě snadné žampióny na smetaně podle Zdeňka Pohlreicha.

 

 

Filátka z hovězí plece dušená ve víně

No a protože tohleto vaření je opravdu brnkačka, popis jen stručně v doprovodu obrázků.

 

plátky z plece naklepeme, solíme a pepříme…

01-filátka z h plece

 

obalené v mouce opečeme na sádle s kouskem másla…

03-sůl a pepř,obalená v mouce,opečená v sádle s máslem

 

z obou stran samozřejmě…

04-opečená

 

odložíme stranou a v základu restujeme drobně krájenou cibuli do tmavší zlaté barvy, maso vrátíme zpět, zastříknneme vínem podle možností, necháme chvíli pěnit, zalijeme vývarem, nebo jen horkou vodou a pod poklicí dusíme doměkka…

05-opečená odložená

 

hotovo, podáváme tradičně s rýží, nebo bramborovou kaší, musím přiznat, že jako kluk jsem to miloval s vařenými brambory mačkanými rovnou na talíři vidličkou, s tatarskou omáčkou a kyselou okurkou…

09-Filátka z hovězí plece dušená ve víně

 

Tu okurku, hrubě strouhanou mám dnes tendenci vrazit rovnou do omáčky. Skoro znojemská. Tentokrát ale doma nebyla. Jak vidíte nic zajímavého, nebo snad složitého. A právě proto chuťově skvělé jídlo bez zbytečných příkras. Dík parádní jasmínové rýži navíc opravdu netřeba výraznějšího vychucení.

 

Tak dobrou chuť, MDMP

 

Sdílejte...
Shrnutí
recipe image
Název
Filátka z hovězí plece dušená ve víně
Datum vystavení
Hodnocení
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Komentáře