Filátko pstruha s cuketovým ragů
Vaření na deset minut, zdravá lahůdka, kterou máte chuť si velmi brzy zopakovat.
>> Filátka z jednoho pstruha si osolím a připravím k opečení
>> 100g mladé cukety nakrájím podél na plátky a pak napříč na malé špalíky. 30g cibule nadrobno a 1ks malý stroužek česneku posekám.
>> Připravím si pánve. Grilovací s mřížkou na rybu popráším olivovým olejem. Klasickou s kouskem Ghí (přepuštěné máslo) na zeleninu.
>> A teď už současně. Filátka položím na mřížku kůží dolů. Cibuli vsypu na máslo, zpěním, přidám česnek a hned taky cuketu. Na mírném plameni dusím jen než se připraví ryba. Tu po třech minutách otočím a solenou a pepřenou zeleninu zaleju lžicí šlehačky.
No a to je vlastně vše. Do zeleniny možno přidat několik kapek citronu, nebo bílého vinného octa či vína. To ale spíše hned na začátku.