Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Flank a Skirt steak

00-skirt a flank z pupku za 92Nehodlám se tentokrát pouštět podrobně do tématu steaky z těchto kousků masa. Spíše jen naznačit, že slušný kousek nemusí být ze specializovaného řeznictví a že je rozdíl i mezi jednotlivými částmi masa u nás obecně zvaného hovězí pupek. To co jsem použil já byl spíše právě ten a jedna jeho malá část opravdu skirt. Mám li si vybírat, tak jako opravdu kvalitní a křehké maso mám stejně nejraději obyčejnou svíčkovou. Sice postrádá tuk jako nositel chuti, ale. Prostě sázka na jistotu když výjimečně chci steak. Ovšem na fajnový hamburger si jednoznačně vyberu cokoliv právě z té pupkovité rodinky. Obzvláště právě skirt.

 

 

Takže na prvním obrázku dva kousky pupku jak jsem to koupil za průměrných 92,- kč/kg a tady už pocákané oliváčem, sypané citrónovým pepřem…

01-skirt a flank

 

Dále pak oba kousky v pokojové teplotě na gril, vpravo nedočištěný flank, řez odprostředka a vlevo skirt, takový cárek na konci rozmotaného pruhu mezi několika vrstvami…

02-kousky na gril

 

Opečené kousky společně se zeleninou, maso není správně začištěné takže kousek vpravo bude žvejkací, čehož následně budu velmi litovat…

03-na grilu se zeleninou

 

Každý kousek 2 minuty na stranu a zelenina až při odkládání masa do tepla stejně tak na už mírnějším plameni…

04-odpočinek

 

Odležené asi 3 minuty a krájené na tenké plátečky – flank, poměrně soudržný kousek, jak jsem naznačoval veliká lítost, za ty peníze jsem nečel kvalitu, toto ale byly naprosto ideálně propečené kousky, které nebýt té šlachy chutnaly opravdu báječně…

05-porcovaný flank a

 

A skirt, viditelně odělující se vlákna – stejně připravený a mnohem lepší, křehčí a chutnější kousek…

06-porcovaný skirt a

 

Ukázka jak vypadá opravdu fajnový Flank a Skirt Kobe…

kobe_flank_skirt_steak_lg_postcard

 

Jak vidno, i z průměrně kvalitního neodleželého masa lze připravit dobrotu. Jen nesmí být člověk líný a více věřit.

 

Něco málo inspirace…

 

MDMP

 

Sdílejte...
Shrnutí
recipe image
Název
Flank a Skirt steak
Datum vystavení
Hodnocení
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Komentáře