Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Flank burger s Demi Glace, smažené bramborové hranolky a cuketové ragů

Flank burger s Demi Glace, smažené bramborové hranolky a cuketové ragů01 A do třetice burger z levného masa. Za to názvosloví mne prosím nezatraťte. Pro jistotu jsem se porozhlédl na webu a zjistil že nazvat burger podle použitého masa není nic vyjímečného. Tedy běžně například flank steak burger. Takže navazuji na umletý flank popsaný už tady i tady.

 

 

 

 

Burger

 

– 500g hovězí pupek

– 100g cibule

– 1ks vejce

– 1PL strouhanka

– paprička

– libeček

– sůl a pepř

 

 

>> Opět platí pouze 3-4 minuty z každé strany. Tentokráte je to akorát, protože burgery si uděláme pořádné 200. gramové. Necháme v teple odpočívat a na pánvi ve výpeku rozpustíme Demi Glace, nebo trochu silného vývaru. V tom případě ale začneme lžicí červeného vína. Přidáme kousek studeného másla na zahuštění.

 

Burger ideál 200 gramů

Flank burger

 

 

Hranolky

Stará dobrá rada pro smažení hranolků z čertvých brambor

 

– Hranolky utopíme na několik minut ve studené vodě.

– Dobře osušíme v utěrce.Vložíme do horkého oleje a jakmile začnou zlátnout, vyjmeme a počkáme než se olej znovu rozpálí.

– Pak už k dokončení stačí jen minuta či dvě.

 

Nebo si sáhneme do mrazáku jako tentokráte já 😛

 

 

Ragů

1 porce

120g cuketa

1PL olivový olej

1ks stroužek česneku

1čl hořčice Dijonská

1PL víno bílé suché

1PL smetana

studené máslo

sůl a pepř

 

 

>> Cuketu si pokrájíme na přijatelné kousky a vsypeme na rozehřátý olej s lehce zpěněným posekaným česnekem. Orestujeme a přidáme hořčici, sůl a pepř. Zastříkneme vínem a po minutce smetanou. Zredukujeme téměř dosucha a zahustíme oříškem studeného másla.

 

Flank burger s Demi Glace, smažené bramborové hranolky a cuketové ragů

Flank burger s Demi Glace, smažené bramborové hranolky a cuketové ragů02

 

 

Úplně stejně lze připravit karotku, kedlubnu, mladé zelí, směs zelenin. Když místo smetany přidáte cukr, nebo med máte ihned zeleninu karamelizovanou.

 

Pokud nebudu příliš líný upéci briošky bude ještě klasika. Pořádný hamburger.

 

Inspirace

S dělením hovězího masa na přední a zadní nevystačíme

Sdílejte...

Komentáře