Flank burger s Demi Glace, smažené bramborové hranolky a cuketové ragů
A do třetice burger z levného masa. Za to názvosloví mne prosím nezatraťte. Pro jistotu jsem se porozhlédl na webu a zjistil že nazvat burger podle použitého masa není nic vyjímečného. Tedy běžně například flank steak burger. Takže navazuji na umletý flank popsaný už tady i tady.
Burger
– 500g hovězí pupek
– 100g cibule
– 1ks vejce
– 1PL strouhanka
– paprička
– libeček
– sůl a pepř
>> Opět platí pouze 3-4 minuty z každé strany. Tentokráte je to akorát, protože burgery si uděláme pořádné 200. gramové. Necháme v teple odpočívat a na pánvi ve výpeku rozpustíme Demi Glace, nebo trochu silného vývaru. V tom případě ale začneme lžicí červeného vína. Přidáme kousek studeného másla na zahuštění.
Burger ideál 200 gramů
Hranolky
Stará dobrá rada pro smažení hranolků z čertvých brambor
– Hranolky utopíme na několik minut ve studené vodě.
– Dobře osušíme v utěrce.Vložíme do horkého oleje a jakmile začnou zlátnout, vyjmeme a počkáme než se olej znovu rozpálí.
– Pak už k dokončení stačí jen minuta či dvě.
Nebo si sáhneme do mrazáku jako tentokráte já 😛
Ragů
1 porce
120g cuketa
1PL olivový olej
1ks stroužek česneku
1čl hořčice Dijonská
1PL víno bílé suché
1PL smetana
studené máslo
sůl a pepř
>> Cuketu si pokrájíme na přijatelné kousky a vsypeme na rozehřátý olej s lehce zpěněným posekaným česnekem. Orestujeme a přidáme hořčici, sůl a pepř. Zastříkneme vínem a po minutce smetanou. Zredukujeme téměř dosucha a zahustíme oříškem studeného másla.
Flank burger s Demi Glace, smažené bramborové hranolky a cuketové ragů
Úplně stejně lze připravit karotku, kedlubnu, mladé zelí, směs zelenin. Když místo smetany přidáte cukr, nebo med máte ihned zeleninu karamelizovanou.
Pokud nebudu příliš líný upéci briošky bude ještě klasika. Pořádný hamburger.
Inspirace