>> Food blogeři
Gurmánské inspirace od 20 známých českých a slovenských blogerů
Knihu s tímto titulem a obálkou jsem včera 3.10.2013 dostal v několika výtiscích od šéfa nakladatelství Malý princ který si nejen zadal téma a o jeho zpracování požádal paní Blanku Dvořákovou z RF-Hobby, ale hlavně celé vydání jistil vahou své každopádně příjemné osobnosti. No ano. Já který moc nové lidi nemusím jsem si s ním v knižní kavárně paláce knih Luxour nadšeně povídal více než hodinu o knihách a všem okolo jejich produkce. A divil se jak jen jsem mohl na ně v posledních letech tolik zanevřít. Hmm, u nás doma bych si mohl odpovědět tradičně: bo neni čas pičo!
Jenomže výmluva. Já, kdysi takový čtenář…
Když jsem právě před dvěma lety na zkoušku a vyprovokován pitomou poznámkou kolegy založil blog postavený na kompletně nastaveném systému Webnode bez představy co by mělo být obsahem a jak se to vlastně používá, netušil jsem že mne to chytne až natolik. Tak že se během čtyř měsíců naučím mnohem zajímavější a pružnější systém WordPress. Na tom dodnes běží současná verze webu a já opět musím poděkovat bývalému kolegovi a kamarádu Richardovi za cenné rady při prvním nastavení.
V té době jsem samozřejmě netušil, že budu každé pondělí v emailu číst například tato potěšující čísla:
Návštěvnost za minulý týden (23.9. 2013 – 29.9. 2013) je:
Pondělí: 440
Úterý: 411
Středa: 474
Čtvrtek: 463
Pátek: 500
Sobota: 478
Neděle: 412
Celkem: 3178
No a hlavně mne ani nenapadlo že se moje stránky objeví v řekněme úvodní kapitole prvního počinu svého druhu v zemích českých a slovenských. Protože vězte, byl jsem takto informován, kniha o food blogerech jako fenoménu doby je na pultech knihkupectví u nás opravdu poprvé. A myslím že jako taková se opravdu zdařila. Žádný mnou původně očekávaný paperback. Opravdová kniha. Vázaná ve tvrdých deskách a tištěná na krásném křídovém papíru. O obsahu už tolik básnit nechci. Mít více času mohlo to být mnohem lepší. A popravdě já ho měl. Jenomže očekávajíc právě ten formát spíše časopisu jsem se až tolik nesnažil. Samozřejmě nejvíce líto je mi fotografií. Jsem si jist, že dnešní by byly lepší každopádně. Ale co už. Je tady a vy se můžete poohlédnout v knihkupectvích, protože je k mání ve třech tisících výtiscích.
Prvními pěti jsem samozřejmě obdařil své blízké. A první v řadě Laděnku která byla jak u zrodu webu, tak velmi často a hrdinně ochutnávala mé výtvory. Věřte že její uznání projevené v nejlepším případě slovem petelice mne opravdu popohánělo k dalšímu vaření. K přípravě čehokoliv co by jí a vám mohlo chutnat…
…například těch obyčejně neobyčejných kuřecích škvarků.
Já budu pokračovat. Vařit a psát. Co přesně a jak neprozradím, páč to nevím.
Prozatím jen tolik o právě vydané knížce a tady odkaz na titul:
Food blogeři
Gurmánské inspirace od 20 známých českých a slovenských blogerů
No já si ji snad budu muset koupit! 😉 Ale pak bych prosila alespoň podpísek, pane fůdblogere 😀
Těsně po instrukcích podaných právníkovi tuto možnost zvážím paní P.C.
Prozatím Váš MDPM…
Btw. když jsi psal o svých začátcích s blogem, mám další tip na vylepšení 😀 Když si chci tvůj recept vytisknout, nemám tu žádnou klikací ikonku. Musím kopírovat. Né že bych to neuměla 😉 ale nepřemýšlel jsi o tom?
Často Peti, jenomže lehký problém. Když přidám tuto možnost do funkčností tak mi to pravděpodobně rozbije celou grafiku. Prostě a jednoduše: už jsem podobné věci nastavoval a zatím to bylo jen problematické. Tak prosím vydrž.
Ostatně pokud ti nejde jen o klasické Ctrl+P není moc o čem hovořit. Smysl by měl odkaz který vytiskne pouze základní text do formátu „recept“.
PS: tak mne napadá a leta už to říkám lidem ve svém okolí. Proč tisknout? Nechej ten papír v lese! Tiskárna je opravdu veliká svině na spotřebu několika desítek hnusů… Ale bříško si šetříš…
Jde mi přesně o to druhé – podobnou klikací tiskárničku mají například na apetitonline.cz
ps: s papírem máš samozřejmě pravdu. ale pc mám jen pevný, nejdál od kuchyně jak jen to jde a se svojí sklerózou se dost naběhám. Pak je samozřejmě varianta číst recept z mobilu, ale to si zase patlám mobil špinavýma rukama 😛
A tuž tak Ty muj chachare oblibeny a Načelniku,
dmu se pychum, že se možu kamaradit s medijalni celebritum!
A teď vážně. Je fajn, že takováto kniha vyšla. A k tomu, žes tam účasten, gratulace má převeliká.
Já mám prostě ráda fůůůdblogy, ve kterých se cítím jako doma. Žádná vystajlovaná kuchyně, žádný lůůůk…prostě normálně si zavaříme. A když čtu Tvoje recepty, je to, jako bychom byli spolu v mojí rozbordelené kuchyni a řekli si, že si střihnem nějaký recept …ale po našimu.
A to je pro mě přesně to pravé ořechové.
Jo a povalim do teho Luxoru u nas v Bredě a knižku kupim. A ratuju tě, bo v prosincu idu s v tym žlutym cugu do Praglu za brachum a najdu si Tě a ezli mi tu knihu něpodškrabněš baj aji s věnovanim, tak sicher končime. 🙂 🙂 🙂
Kurňa skorym sem se v tym slazkim ztratil. Ale jasne, než Ťa nasrať to radši budem podškrabavať jak zjednany. Tak v prosincu v Praglu. Už su cely dychtivy. 🙂
A tuž kurde, mi bys nasral enym tym, že bys prděl na tudyk tento blog a něpisal o tym co kuchtiš. By sem byla v prdeli, jak ten Baťa s dřevakami.
Ale, kde tu knihu můžu koupit? Tak internet je jasná volba, ale já bych si ji před koupí ráda prohlídla…koupím v Luxoru? u nás v Bredě? Nebo kaj inde?
Jo a s tím, že pojedu v prosinci do Phy (teda ezli mi nejbne 🙂 ) a domluvíme si scuka, to myslím vážně. Určitě se ještě ozvu.
Ale to já nevím. Mně se nesvěřili kam je zavezli a ostatně je to o prodejci. Jestli si ji zařadí do nabídky. Ovšem v Luxoru je k mání obecně, tak asi i v Opavě. Nejlépe dotázat knihkupce.
No a potkat se v Praze žádný problém.