Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Frankurtská polévka

Frankfurtská polévka_netJe až k nevíře, jak často ji vaří v jídelně na mém pracovišti a jak pravidelně a rádi si ji tam všichni kolegové dávají. On asi ten gulášový základ je opravdu jeden z pilířů naší kuchyně. Připravit ji je otázkou dvaceti minut.

  

 

 

 

3,5 litru rychlé polévky:

– 1ks střední cibule

– 1ks stroužek česneku

– 1/2kg brambor

– 250g špekáčků, nebo jiných párků

– 5-7PL hladké mouky

– 1PL sádla

– 100ml šlehačky

– Sůl, pepř, kmín, mletá paprika

Drobně pokrájenou cibuli orestujeme dorůžova na sádle (výborné je již zmiňované kuřecí). Přidáme lžíci papriky a špetku kmínu. Zalejeme vývarem (i z kostky). Solíme a pepříme.

Přivedeme k varu. Dodáme brambory na kostičky a utřený česnek (neuškodí několik žampionů na plátky). Po pěti minutách zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, opět přivedeme k varu a na mírném plameni mícháme 10 minut. V polovině přidáme pokrájené špekáčky a výsledně dochutíme solí, pepřem, smetanou.

Opravdu rychlovka.

Frankfurtská polévka

Sdílejte...

One Response to “Frankurtská polévka”

Komentáře