Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Gratinované brambory s grilovanou krkovicí

Gratinované brambory s grilovanou krkovicí01 Grilovanou krkovičku si dám docela často. Mám ji prostě rád. Tentokrát bych ale popsal hlavně přípravu velmi silné a chuťově výrazné šťávy k ní a také gratinovaných brambor s cibulí, smetanou a koprem.

 

 

 

 

Maso

>> Řízky s kostí, nebo bez, asi 150-250g na porci jen lehce sklepnu a nakořením. Většinou solí, pepřem hrubě mletým a sušeným česnekem. Nechám nejméně hodinu odpočívat v lednici.

Brambory

>> Brambory na půlkolečka 3-4mm silná. Vyskládám vrstvu do olivovým olejem lehce vymazné zapékací misky (používám rozprašovač), solím a pepřím. Posypu čerstvým, jemně posekaným koprem. Poté vrstvu opět na půlkolečka krájené cibule a nahoru brambory. Znovu sůl a pepř a potřu vrstvou napůl ušlehané smetany. V troubě na 200°C peču pod poklicí 30 minut a pak ještě společně s masem 6-10 minut pod grilem na 220°C.

Gril

>> Maso opeču na přepuštěném másle z obou stran po třech minutách a pod grilem nechám podle jeho kvality 6-10 minut.

Šťáva

>> Na pánev s výpekem naleju půl deci vína a deci vývaru. Ztlumím plamen a pomalu odvařím na potřebné množství. Určitě nepoužívám vodu. Ze slušného vývaru spolu s vínem, nebo balsamikovým octem je šťáva natolik výrazná, že už není potřeba solit. Snad jen rochu pepře. Z vody to nemá ani cenu zkoušet.

Gratinované brambory s grilovanou krkovicí

Sdílejte...

Komentáře