Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Grilovaný bůček a restované brambory s cibulí

Grilovaný bůček a restované brambory s cibulí06 Inspirován vždy skvělou vietnamskou kuchyní (viz. níže „překvapení z Michle“) znovu jsem vyzkoušel grilované plátky vepřového bůčku ve stylu „Bún Cha“. Tentokráte ale po svém. S brambory a salátem.

 

 

 

 

 

Jak na to

Plátky bůčku s kůží, asi 1 cm silné a lehce naklepané, solené a pepřené jsem potřel marinádou…

– 1PL curry pasty Mae Ploy – červené

– 2PL rybí omáčky

– 1čl sušeného šesneku

– 1čl medu

– Chuť pozdvihne také lžíce citronové, nebo ananasové šťávy

 

…a nechal odležet do druhého dne. Pečení je pak otázkou několika chvilek – na plechu v horkovzdušné troubě při 250°C / 15 minut.

Restované brambory (nebo dušené chcete li), jsou také rychlovka.

Čtvrtky brambor vhodím na pánev s několika kapkami olivového oleje a oříškem másla. Pod poklicí nechám na středním plameni 10 minut a občas prohodím, aby se opekla ze všech stran. Přidám na plátky pokrájenou cibuli, nadrobno posekaný česnek a feferonku, solím a pepřím a ještě 2-3 minuty pod poklicí.

Podávám s ledovým salátem natrhaným na kousky. Ty na chvilku namočím v dresinku, zcedím a položím na talíř. Na něj maso a brambory.

Dresink

– 1PL sojová omáčka (řidší, typu Kikkoman)

– 1PL rybí omáčka

– 1čl med

– 1čl viný, nebo rýžový ocet

– 1čl limetková šťáva

 

Zbylý si ještě dochutím několika kapkami chilli omáčky (samozřejmě SriRacha s kohoutem) a ohřeju v mikrovlnce. Do něj pak namáčím kousky masa i brambor.

Vyzkoušejte rychlou, pikantní a asijsky chutnajíci dobrotu. Brou chuť.

Grilovaný bůček a restované brambory s cibulí03

 

[fb_like]

Sdílejte...

Komentáře