Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Grilované supreme se salátovou variací

Grilované supreme se salátovou variacíPoslední kousek z parádního kuřete, druhého soupisu o kuřatech a v návaznosti na další článek. Ten bude výhradně o čerstvé zelenině a salátech připravených jak samostatně, tak jako součást hlavního jídla dne. Tedy obědu. O tom ale potom. Tentokráte jen krátce, rychle a chutně…

 

 

 

Grilované supreme – tedy z kuřecího prsíčka s kouskem křídla

>> Marinované, nebo jen kořeněné, odleželé či úplně čerstvé maso opečeme na pánvi z obou stran po dvou minutách na středním plamenu a šoupneme do trouby rozpálené na 220C/4-8 minut.

>> Podáváme s čímkoliv dle momentální chuti. Já tentokráte jen s variací salátů a zeleniny.

 

Grilované supreme se salátovou variací08

 

Grilované supreme se salátkem – rajče, okurka, paprika, ředkvička, rukola – vše jen posypané pepřem, himálajskou solí a pocákané španělským olivovým olejem.

 

1/ Zelenina relativně jarní – ředkvičky jasné (a ty mám nejraděj v tuto dobu), to ostatní je prostě k mání v obchodech. Rajčata byla strašná. Dřevnatá v srdíčku. Rukola je vždy skvělá věc a já ji miluju čím dál tím více. Okurka průměr vždy skoro stejný jako bílé papriky. Oliváč je…

2/ Maso – jak vidno na obrázku, vlastně se mi to nepovedlo. Proč? Všimněte si na levém kousku horní části! To je ta chvíle kdy maso začíná být suché. Vidíte jasně vlákna.

3/ Technologie – takže jasná chyba v postupu. Já zapomněl na jednu MALIČKOST! Totiž že když opékáte maso na pánvi a pak jej přeložíte na další cokoliv a dáte do trouby se správnou teplotou, jde o pokračování řekněme s následkem. Já jej tam ale tentokrát šoupnul i s pánví na které jsem opékal. Následek? Jasný! Teplota dvakrát a daleko rychlejší úprava. Mělo to tam být pouze dvě minuty. Bylo čtyři a vidíte jak jsem dokončil.

 

Každopádně moc dobrý oběd hotový za deset minut a jen s naštěstí přijatelnou chybkou. Sahajdák by mne asi zabil, ale já byl do jisté míry spokojen.

Grilované supreme se salátovou variací06

 

 

Přeberte si to sami. Chyby dělám a tady byla jasná.

 

MDMP

Sdílejte...
Shrnutí
recipe image
Název
Grilované supreme se salátovou variací
Datum vystavení
Hodnocení
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

6 Responses to “Grilované supreme se salátovou variací”

  • Hannah12 says:

    Tak za prvé: kdo nebo co je to Sahajdák?(ale asi budu za blba s touhle otázkou, že?):)
    Za druhé: mně to jako chyba nepřipadá, já totiž lehounce připálené můžu
    Za třetí: velký hlad trápí nás 🙂 🙂 🙂

    • Moje Dobroty says:

      Tak teda: Olda Sahajdák je pan kuchař, jeden z mála v této zemi a můj veliký vzor (La Degustation).
      sec: není to o tom připečeném a opravdu dokonale křupavém a jako z grilu, je to o středu na „hovno“. Prostě špatně.
      thi: no, kdybys něco položila na talíř a snědla to?…

Komentáře