Grilované supreme se salátovou variací
Poslední kousek z parádního kuřete, druhého soupisu o kuřatech a v návaznosti na další článek. Ten bude výhradně o čerstvé zelenině a salátech připravených jak samostatně, tak jako součást hlavního jídla dne. Tedy obědu. O tom ale potom. Tentokráte jen krátce, rychle a chutně…
Grilované supreme – tedy z kuřecího prsíčka s kouskem křídla
>> Marinované, nebo jen kořeněné, odleželé či úplně čerstvé maso opečeme na pánvi z obou stran po dvou minutách na středním plamenu a šoupneme do trouby rozpálené na 220C/4-8 minut.
>> Podáváme s čímkoliv dle momentální chuti. Já tentokráte jen s variací salátů a zeleniny.
Grilované supreme se salátkem – rajče, okurka, paprika, ředkvička, rukola – vše jen posypané pepřem, himálajskou solí a pocákané španělským olivovým olejem.
1/ Zelenina relativně jarní – ředkvičky jasné (a ty mám nejraděj v tuto dobu), to ostatní je prostě k mání v obchodech. Rajčata byla strašná. Dřevnatá v srdíčku. Rukola je vždy skvělá věc a já ji miluju čím dál tím více. Okurka průměr vždy skoro stejný jako bílé papriky. Oliváč je…
2/ Maso – jak vidno na obrázku, vlastně se mi to nepovedlo. Proč? Všimněte si na levém kousku horní části! To je ta chvíle kdy maso začíná být suché. Vidíte jasně vlákna.
3/ Technologie – takže jasná chyba v postupu. Já zapomněl na jednu MALIČKOST! Totiž že když opékáte maso na pánvi a pak jej přeložíte na další cokoliv a dáte do trouby se správnou teplotou, jde o pokračování řekněme s následkem. Já jej tam ale tentokrát šoupnul i s pánví na které jsem opékal. Následek? Jasný! Teplota dvakrát a daleko rychlejší úprava. Mělo to tam být pouze dvě minuty. Bylo čtyři a vidíte jak jsem dokončil.
Každopádně moc dobrý oběd hotový za deset minut a jen s naštěstí přijatelnou chybkou. Sahajdák by mne asi zabil, ale já byl do jisté míry spokojen.
Přeberte si to sami. Chyby dělám a tady byla jasná.
MDMP






Tak za prvé: kdo nebo co je to Sahajdák?(ale asi budu za blba s touhle otázkou, že?):)
Za druhé: mně to jako chyba nepřipadá, já totiž lehounce připálené můžu
Za třetí: velký hlad trápí nás 🙂 🙂 🙂
Tak teda: Olda Sahajdák je pan kuchař, jeden z mála v této zemi a můj veliký vzor (La Degustation).
sec: není to o tom připečeném a opravdu dokonale křupavém a jako z grilu, je to o středu na „hovno“. Prostě špatně.
thi: no, kdybys něco položila na talíř a snědla to?…