Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Gulášek z krůtích jater s hříbky praváčky

Gulášek z krůtích jater s hříbky praváčky01 Náhodně jsem koupil opravdu krásná krůtí jatýrka. Za pár kaček. No a co s nimi? Půl kila určitě s omáčkou a hříbky které jsem právě nafasoval od paní Gity. Specialistky nejen na sbírání nejlepších hub, ale hlavně na jejich zpracování. Totiž to, co kdekoliv vyčtete o sušení a zavařování má ona zmáklý prostě dokonale.

 

 

 

 

hříbky praváčky a pár lišek

 

 

Gulášek je dycinky fajn

400g játra

200g hříbky

100g cibule

20g slanina

20g máslo

1ks stroužek česneku

1PL mouka hladká

3dl vývar

paprika, kmín

sůl a pepř

majoránka

 

 

>> Jatýrka si dobře očistíme. Ve výsledku zbude z půlkilového balení sotva 400 gramů. Ovšem čisté maso bez kousavých žilek, tuku a ostatních zbytečností. Obalíme v mouce a opečeme na vyškvařené slanině se kterou jen chvilku zpěníme kousek másla.

 

Tady je to na vás. Buďto do křupava a hned podáváme s chlebem, nebo…

 

>> přidáme pokrájenou cibuli, hříbky, posekaný stroužek česneku a koření. Promíchneme a zalijeme vývarem. Pod poklicí pomalu podusíme doměka, což je záležitost 10-15. minut. Úplně nakonec několik lístků čerstvé majoránky. Dokonalé.

 

Jednoduchost sama. Já jen šťávu nabíral chlebem, ale rýže či knedlíček jsou taky fajn. A kyselá okurka.

Gulášek z krůtích jater s hříbky praváčky

Sdílejte...

Komentáře