Gulášovka rychlovka – z papiňáku za 40 minut
A přestože rychlovka, v klidu a pohodě. Už jsem tady několik jídel, která lze připravit opravdu snadno a velmi rychle uvedl. Tahleta polévka je skvělý příklad, jak využít technologii (tlakový hrnec), ušetřit námahu i čas a neušpinit příliš mnoho nádobí. Co chtít více? V rodině s dětmi například…
Gulášovka rychlovka
Suroviny
Základ
– 300g mleté maso
– 3PL smažená cibule
– 1PL paprika mletá
– 1PL kroupy
– sůl, pepř, paprička
Dokončení
– 200g brambory
– 2PL jíška
– majoránka, česnek
Postupy
1/ Do hrnce vložíme vše pod pojmem základ. Prostě jen tak. Snad jen papričku raději posekanou. Zalijeme to litrem a půl vroucí vody, přivedeme pod poklicí k varu a necháme na 20 minut tlakovému osudu (indukce – stupeň 3-4). Odstavíme a necháme 15 minut, nebo do druhého dne čekat.
2/ Otevřeme hrnec, opět přivedeme k varu a přidáme jíšku. Po pěti minutách pokrájené brambory a pomalu dovaříme (indukce a poklice – stupeň 6) 15 minut. Dochutíme, necháme 10 minut odpočinout a…
Příprava a servis
Vše pohromadě…
A hotovo…
Já si s přípravou čehokoli rád vyhraju. Ale občas se mi nechce. Stejně jako komukoli jinému. Takže co by ne. Tohleto je na tu jednoduchost skvělý výsledek. Srovnám li s lepidly v jídelnách, pak doslova luxusní…
MDMP