Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Hlíva na kmíně s cibulkou a vejci

Hlíva na kmíně s cibulkou a vejci04No prostě normální smaženice z hlívy ústřičné že jo. Není moc co dodávat. Hlíva mne v poslední době nemálo zaujala, takže ji taky narvu kam se dá 🙂

Tak dem rovnou na to:

>> Lehce zpěníme lžičku oleje s oříškem másla, promícháme v něm nudličky pokrájené hlívy a spolu se špetkou kmínu pomalu dusíme ve vlastní šťávě pod poklicí 2 minuty. Poté solíme a pepříme, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a po chvíli (další 2 minuty) vlijeme vyklepnutá vejce. Opět platí co pro míchaná vajíčka obecně – rychle a nevysušit. Dbáme také aby houby byly vajíčky zcela obalené.

 

A z čeho že to bylo:

– 2ks vejce
– 100g hlíva
– 15g cibule
– olivový olej a máslo
– sůl a pepř
– pažitka

 

 

To je celá sestava k parádní selské snídani. Chléb náš vezdejší pokud nepečeme zakoupíme dle chuti a možností. No a slaninový chips je volbou dle okolstojné nabídky. Musím přiznat že já použil skvělou Gammon a díky tomu cena pokrmu stoupla rovnou o 100%. No ale co? Je to děsně dobrý. No tak co…

 

 

fajnová tradiční snídaně s houbami dosažitenými v kterékoliv ročním období

Hlíva na kmíně s cibulkou a vejci

 

 

 

MDPM

Sdílejte...

4 Responses to “Hlíva na kmíně s cibulkou a vejci”

  • Hannah12 says:

    Tak hlíva je hodně fajn. Nejen že je chutná, je prý to i houba velmi tělu prospěšná.
    Já z ní často dělávám polívku a lá dršťková, bo tu originál prostě nepozřu. 🙂
    Docela, jak jsem teď propadla asijské kuchyni, holduji shiitake.
    Taky zajímavá houba, je chuťově dost výrazná, takže je nutno si na ni zvyknout.

    PS: ta smaženička vypadá věru šmačně 🙂

  • Moje Dobroty says:

    S tou dršťkovou Tě chápu. Každej ji nedá.
    Já hlívu kupuju na farmářských trzích přímo od pěstitele. Dokonalé trsy a ohromující výběr. Tu polívku mají rovnou vedle nich ale já ji nejím, páč si udělám sám. Popravdě bude zítra a tak klidně hlídej recept. Jen nebude sama o sobě, ale gulášovka s hlívou.
    Shiitake je dost zajímavá a zvykat na ni jsem si nemusel. Právě ta peprnost a gumka mne zaujaly.
    Smaženica byla fajna, no ale ni taka sucha jak ve zvyku robiť u nas a hlavně v kotliku na ohňu…

  • Petra C. says:

    Asi tu hlívu zase vezmu na milost a zkusím 😉 Měkčí části do smaženice, tužší do té ála dršťkové, nebo gulášové s hlívou, pokud se dočkám od tebe receptu 😛
    btw. pravou dršťkovou já moc ráda 😉

  • Moje Dobroty says:

    Já mám hlívu raději než žampiony a to i v těch vejcích.
    Gulášovku jdu sepsat za chvíli. Tak vydrž.
    A co se týče tradiční držťkové, patří k mým favoritům.

Komentáře