Houskový knedlík se zelím a…
pečené krůtí křídlo.
Tuhle dobrotu miluju odmala. Babička to pekla, spíše konfitovala utopené v másle a podávala s brambory, které mne nestihla naučit připravit. Škoda. Nikdy už jsem takové nejedl.
Krůtí křídlo je korunová položka v jídelníčku. Průměrná cena kolem 55,- Kč/Kg.
Pečené pod poklicí asi 1 – 1,5 hodiny při 180°C s kusy cibule a nudličkami slaniny, okořeněné ideálně nějakou paprikovou směsí koření (klidně obyčejné grilovací) je opravdovou lahůdkou. Jeden kus (to na obrázku je polovina) je taková porce, že budete jen funět. A jako příloha je použitélné cokoliv. Čerstvý chléb, brambory se zelím, či dušenou mrkví, nebo knedlík a kysané dušené zelí, jako tentokrát.
Vřele doporučuji. Mimochodem, neznám osobně nikoho, kdo to kupuje, upravuje a jí. Podivné. Hnusná kuřecí prsa za neskutečných 130,- Kč/Kg kupuje každý po kilech. Tuhle levnou a luxusní dobrotu skoro nikdo. Jak hloupé!