Hovězí burgery s pikantní salsou
Prostě dobrota, co dodat…
Burgery
– 500g mleté hovězí
– 50g cibule
– 50g paprika bílá
– 1ks vejce
– 1ks stroužek česneku
– 1PL olej
– 1čl feferonkové pasty
– 1čl hořčice Dijonské
– Hrst petrželky
– Sůl a pepř
Salsa
– 1ks rajče
– 1ks paprika bílá
– 1ks okurka salátová
– 1ks cibule
– 1čl olej olivový
– Chilli paprička či omáčka
– Čerstvý koriandr
– Ocet
– Sůl, pepž, cukr
>> Vše smícháme a výsledkem je asi 650g směsi na burgery. To jsou 3 pořádné kusy, nebo 4 menší.
>> 3+3 minuty z každé strany na steakové pánvi a šup s tím do housky plné všeho, co k tomu máme rádi.
>> Na salsu si zeleninu pokrájíme nadrobno. Množství volíme tak, aby bylo přibližně 1:1:1:1. Smícháme s dochucovadly podle chuti. Cukr tam správně nepatří, ocet jsem tentokrát použil jablečný. Koriandr úplně nakonec.
Nebo rychloburger z míchaného masa v housce za dvě pade, samozřejmě s colou…
To vypadá krásně. Takový burgur bych jedla od rána do večera. Kam se hrabou ty šunty z fastfoodů. 🙂
Obzvláště ty hovězí taky můžu často. Hubu zmaštěnou od ucha k uchu, jen si mlaskám…
Nejen burgry, ale taky tyhle sendviče jsou skvělé:
http://www.moje-dobroty.cz/rychl-svacinka-aneb-zptky-k-zkladum-2/
Hermelén kelemátošvágož.