Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Hovězí menu namísto grilování

03-pupek, žebro, kostiPůvodně jsem šel jen pro ten pupík na hamburger. Protože domluva s kamarádem a plánovaná grilovačka před hospodou na zahraďáku v Praze. Bohužel, těsně před nákupem ztráta odvahy na straně hospody a plány v prdeli. Ano, je pravda že dík idiotským požárním předpisům se na ulici a obecně venkovních veřejných prostorách nesmí rozdělávat "živý oheň" (pak ale nechápu že je možné kouřit) a že policajt vás může ukončit i pokutovat pokud ten gril zapálíte. A je také pravda že to stejné neplatí pro balkón, kde sice obtěžujete všechny sousedy, ale dodržování požárního předpisu je jaksi vaše osobní věc.

Takže nasranost, tradiční opilecká diskuze na půl dne a druhý den doma, na konvenčním sporáku pokračování. Tak holt funguje pražák bez chaty a přátel jí disponujících.

 

Nákup a menu na dva dny

Nastupujíc do autobusu směr Slavia a nákupní centrum Eden jsem promýšlel co dál. U toho burgeru jsem jaksi chtěl zůstat, taky byla chuť na nově objevené žemle v Tesco hypermarketu a nakonec i potřeba něco klasického uvařit a odložit do lednice. Protože následující pracovní týden bude dost hutný. Nemluvě o tom, že z páteční směny si do toho týdne nesu břemínko v podobě průserku :O

Nakoupil jsem za pár korun a vymyšleno měl už při výběru. Popravdě, to je pro mne nejvíce vyhovující způsob. Prostě a jednoduše. Nemám li předem daný plán (který pak často nevychází dík nepovedenému nákupu), vymýšlím při pohledu na to zboží. Naštěstí mi to jde samo od sebe. A protože jsem nakupoval pěkně komplexně, nechtěl nic odkládat do mrazáku, vzal jsem to jedním vrzem s přípravou i vařením na celý den.

Nyní už jen obrázky a protože něco se povedlo více, budou další dva články o konkrétních jídlech. Dnes jen několik takříkajíc abych zaujal. V podstatě hezká ukázka jídel, jak je můžete připravit denně v menším bistru či hospůdce. Od polévky až po rychlé kuřecí řízečky ve třech úpravách. Ale ty až naposled, ve třetím článku. Tak ale každopádně opravdu menu.

 

Hovězí menu v obrázcích

1/ jen s tímto jsem začínal. Pupek, žebro, kosti od roštěnce…

02-pupek, žebro, kosti

 

2/ S tím výše a tímto dalším nemohlo vzniknout primárně nic jiného…

01-zelenina

 

3/ než toto. Parádní hovězí vývar a polévka s kouskem masa pro hrdiny…

18-servis

 

4/ Ale bylo to i takto. Páč semleto…

03-masová směs

 

5/ A pak tedy takto – burgrově…

12-burger a žemle s pestem

 

6/ Nakonec z původní směsi masa toto…

01-maso,rýže,cibule

 

7/ A aby bylo jasno, páč léto a rajčata a papriky a původně vývar, takto, tradičně i odlehčeně…

06-jídlo hotovo

 

No tak co? Cococo? Dáte si? Polévku, burgery, rajskou jako od maminky ale lehčí? Koukejte a čtěte dále. Nákup za pět peněz a parádička. Nyní, když dopisuji základ, dokončil právě kamarád Pavel likvidaci svého mého obědu. Tu rajskou. A i to mělo zajímavý následek.

 

To si tak sedím u sklenice oblíbeného cideru, cigárko k tomu že jo, a nejednou celá hospoda voní jídlem. Říkám si, “on asi číšník, Pavel, má něco dobrého”. Jdu na průzkum. Páč co jídlem voní, mohlo by mne zajímat. A hleďme, ta moje rajská. Tak to už stojí za pochlubení…

 

MDMP

 

Sdílejte...
Summary
Event
Hovězí menu namísto grilování
Location
Praha, Praha,Doma,ČR-10600
Starting on
07/15/2016
Ending on
07/16/2016

One Response to “Hovězí menu namísto grilování”

Komentáře