Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Hovězí na ruský způsob

Hovězí na ruský způsob01 Tedy ne že by byl recept opravdu z ruska. Jen mne to tak napadlo při kombinaci kysaná smetana, nakládaná okurka a slanina. Vzpomínám, že tu smetanu mi ve Volgogradu dávali i do hovězího vývaru společně s kouskem syrového lososa. Zajímavé.
Toto je další pokrm z hovězího za "skvělou cenu" od Blahuty.

 

 

 

 

 

 

 

Na 4 porce potřebujeme

600g maso hovězí /pupík je výborný/

100g uzená slanina /Mangalica je perla/

100g nakládaná okurka /nebo hříbky/

1ks cibule střední

1ks stroužek česneku

1PL máslo

1PL paprika sladká

1PL mouka hladká

3PL kysané smetany

hrst petrželky

sůl a pepř

 

 

>> Slaninu pokrájenou na nudličky vyrestujeme dokřupava. Slijeme část sádla a přidáme na nudličky pokrájenou okurku. Chvíli restujeme a odložímě stranou.

>> Maso na kostky, nebo malé plátky osolíme a pepříme. Trocha sušeného česneku neuškodí. Obalíme v mouce a na sádle s máslem opečeme ze všech stran. Uložíme v teple a ve výpeku restujeme cibulku na drobno do zlatava. Vrátíme maso, přidáme papriku, česnek a zalijeme horkým vývarem, nebo vodou. Pod poklicí pomalu dusíme doměka.

>> Chceme li omáčky trochu více, jako já ke karlovarskému knedlíku, přidáme půl hodiny před dokončením lžíci mouky rozmíchané ve vodě. Do hotové, solí a pepřem vyladěné omáčky přidáme smetanu a podušenou okurku se slaninou. Prohřejeme, vsypeme překrájenou petrželku a podáváme. S knedlíčkem, pečivem, nebo rýží. Dobrou chuť.

Hovězí na ruský způsob

 

 

Finta – nechejte kostky bujónu, maggi, vegetu a podobné "šmakulády" v obchodě. Já tuhle dobrůtku doladil deckou šťávy z jehněčího na česneku, která mi zůstala lehce bezprizorní v lednici. Najednou jsem nepotřeboval ani Demi Glace, který popravdě nijak nepreferuji, pro jeho "vínovost a sladkost". Prostě nemusí do všeho.

Sdílejte...

Komentáře