Hovězí Patak’s Vindaloo
A je tady počtvrté, tentokráte pomalu dušená hovězí kližka ve vynikající pastě Patak’s.
Maso /400g/ jsem nakrájel na malé plátky /4x4x2cm/ a v pastě /3 lžíce/ nechal odležet přes noc s lžicí česnekového oleje.
Na sádle jsem orestoval plátky velké cibule do zlatava a přidal maso. Opekl z obou stran, zalil vývarem a dusil pomaličku doměka.
Přidal dva střední brambory na větší kostky /2x2cm/ a po pěti minutách varu zahustil lžičkou mouky ve vodě rozmíchané. Provařil a vmíchal pořádnou hrst zeleného koriandru i petrželky a stroužek utřeného česneku.
Na talíři jsem přidal nudličky pórku.
Čerstvé pečivo a lahůdkové peklíčko v ůstech. Musím říct, že tato verze je každopádně nejlepší z mnou vyzkoušených. Jo hovězí je holt hovězí.
Tak, prave som mal moznost vyskusat toto super jedlo pripravene priamo od Pavla…vyborne!