Hovězí Pršut a klobása z Balkan Grillu
Jak jsem v únoru slíbil na Facebooku, tak jsem v březnu nakoupil na Jiřáku. Tyto a další skvělé dobroty prodává pán ve stánku Balkan Grill na Farmářských trzích na Jiřáku v Praze. Musím podotknout, že hovězí je pršut, vyrobený ze svíčkové i klobása. A obojí patří svého druhu k nejlepším, jaké jsem kdy ochutnal. Vřele doporučuji.
Musím podotknout, že jakékoliv Italské Prosciutto Crudo, které jsem kdy vyzkoušel, se tomuto nerovná.
Klobása má velmi příjemnou příchuť česneku a prodává se právě akorát uleželá, jen se zakousnout. Maso má ideální obsah vody. Je tedy ještě správně pružné, ovšem ne vyloženě vodnaté. Právě tak akorát slané. Krájet doporučuji každopádně na velmi tenké, průsvitné plátky (hoblinky).
[fb_like]