Hovězí pupek, chcete li flank za pár kaček a z něj excelentní menu
Nejdříve nákup
Cestou kolem jsem se zastavil jako vždy pro hovězí na polévku u Blahuty. Nakoupil jsem běžně a jako vždy se těšil na dokonalý hovězí vývar. To byl ten pro Tebe Zdenečku.
Dále nápad
Chtěl jsem si připravit masové klopsy v rajské omáčce z pouze hovězího masa. Pupíky jsem tedy velice dobře očistil a odblanil. Výsledek je tady.
Nápad na druhou
To umleté maso vypadalo tak skvěle, že jsem jednomu burgeru prostě neodolal.
Nakonec překvapení nesmírné
Věřte nebo ne, ale ten burger byl po třech minutách na každé straně a chvilce odpočinku naprosto úchvatný. Neuvěřitelný. Z hovězího za 88,- Kč/Kg! A to bude zde a zde.
Tak asi ještě jednou a popořadě. Na maso k Blahutovi zajdu nepravidelně a rád. Není to žádná hitparáda ale při alespoň minimální snaze není problém uvařit slušnou snůšku dobrůtek nad úroveň jídelny použitelné ve vašem okolí, nebo průměrné české hospodyňky třebas i využívající vyšší kvalitu za odpovídajíci peníz. Promiňte mi to přirovnání. Omlouvám se. Já však mám zkušenosti dosti tragické. Obecně jsem uvažoval o větě typu „z kvalitní suroviny uvaří i blbec“. Jenže pravda to není ani zdaleka. Stále častěji sleduji nejen neodborné, ale také nenormální způsoby přípravy jídla. Zábavné pak pro mne je, když se mi někdo snaží vysvětlit že tak je to správně páč tak to dělala máma (babička)…
Tak co s tím masem ?
Hovězí pupek za 88,- Kč/kg – nic moc už podle ceny. Když mne napadlo připravit z něj klopsy, bylo to prostě jen o chuti na ně. Nic extra jsem nečekal a neplánoval. Jenomže ráno když jsem maso zpracovával napadlo mne očistit jej více než mám ve zvyku. A to se vyplatilo stonásobně. Téměř čistá svalovina se proměnila mletím v nádhernou surovinu a prvoplánově vymyšlená rajská se zdála být jaksi nenormální (nemorální?).
Dělení hovězího na steaky
No podívejte se na to. Jak šel čas…
Zakoupeno
Očištěno
Semleto
Umícháno
Toto měla být směs pro přípravu kuliček dušených v rajské. No dali by ste to tam? Já prostě musel ten hamburger vyzkoušet.
Pokračování bude…
Prosím adresu na objednání hovězího pupku .
Dobrý den.
Nevím o tom že by Blahuta rozesílal něco na objednávku. Nicméně adresa je v nahoře uvedených lincích. A nebo tady s mapkou:
http://www.portalpraha.cz/karel-blahuta–reznictvi-uzenarstvi/
Adresa a kontaktní informace:
KAREL BLAHUTA – ŘEZNICTVÍ-UZENÁŘSTVÍ
VRŠOVICKÁ 663/73
VRŠOVICE (PRAHA 10)
100 00 PRAHA 10
telefon:+420 267 310 679
http://www.toppotraviny.cz/hovezi-maso/
Dnes 1 kg hovězí pupek za 146.-Kč.
Bohužel je to tak. V tomto řeznictví se některé ceny změnily doslova brutálně. Ovšem 146? Tady je něco špatně. Není to nějaký lepší kousek? Za tu cenu jej nenabízí žádné běžné řeznictví.
Cena dnes 380 Kč / kg
Hovězí pupek nemá chybu, dnes stejk jako máslíčko,na Karlovarsku kilo za pouhých 80-90 Kčs, biofarma v Hlinkách. Je fakt, že očištění trochu trvá, ale ta ňamka za to stojí. Naloženo jako anglický rostbeef na dva dny, paráda. Dobrou chuť všem, kteří rádi jedí masíčko. Jana
Jsem opravdu moc rád, že někdo další přišel na krásu kvalitního masa za pár kaček. Já naopak o možnost nákupu přišel, protože řezník zdražil až neuvěřitelně a navíc na úkor kvality. Co bylo spíše průměrné je teď horší. Škoda, chystám další pokus vycházející z přípravy šunky a budu muset připlatit.
Dobrou chuť a dík za těch několik slov Jano…
Pavel
Právě jsem si přivezl pupek z masokombinátu Česká Skalice(u Náchoda) za 90,- Kč a moc se na něj těším.Jaroslav
Z toho už začínám být poněkud nervózní. Já v poslední době z cen i kvality rostu a to co jsem tady kdysi popisoval je bohužel minulost. Pěkný pupík můžu pozorovat leda v zrcadle 😛
Hovězí pupek cena dnes 380 Kč.
To asi nějaká hodně kvalita. Já nakupuji stále běžnou kvalitu u řezníka do 120,- Kč. Dík vakuovačce pak nechám v průměru 14 dnů vyzrát.
Včera jsem koupil hovězí popek. Celou půlku. Řeznice odmítla ukrojit jen část na steak. Vzhledem k ceně -60,-Kč/kg jsem dlouho neváhal. Očistil jsem a mám asi 3,5 kg krásného masa. Budu si hrát na Pohlreicha. Z ořezu vařím vývar se zeleninou.
P.S. Plzeň
Za 60,- Kč/kg? Tak to bych taky šel do pořádného kusu. Sroloval bych tak kilo a půl, zatáhnul motouzem a velmi pomalu pekl na 92°C ve vákuu zabalené. Takových 12-16 hodin. Za ty peníze nebude asi příliš mladý a křehký. Ovšem v tom vákuu parádní. K tomu cibulovou omáčku ze vzniklé šťávy…
V Olomouci pupek za 98,-/kg , v Praze jsem ho kupoval za 469,- 🙂 🙂 🙂 🙂 Docela rozdíl 🙂 A v obou pripadech byl stejne upraven, ocisten 🙂
No, jestli jste neviděl a nepoznal rozdíl mezi masem za 98 a 496, pak je něco špatně. A rozhodně to není lokalitou.